Καιρός: Δύσκολο τριήμερο με υψηλές θερμοκρασίες από αύριο Πέμπτη - Αντιμέτωπη με 40άρια η Δυτική Ελλάδα

Προειδοποίηση Αρναούτογλου

Με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη η χώρα μας το τριήμερο Πέμπτη με Σάββατο, με τη θερμοκρασία να αγγίζει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα. 

Σύμφωνα με τον προγνωστικό χάρτη δε, από το Σάββατο αναμένονται και μπόρες στα δυτικά και προς τις βραδινές ώρες στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Ζέστη θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, ωστόσο τα δυτικά και τα ηπειρωτικά θα έρθουν αντιμέτωπα με νέα 40άρια τις μεσημεριανές ώρες

Μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει για τις θερμοκρασίες των εν λόγω ημερών παρουσιάζοντάς τες σε έναν πίνακα.

kairos-arnaoutoglou.png
"Στους κλειστούς κάμπους υπολογίστε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία. Στις ορεινότερες περιοχές 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα.

Στα παραθαλάσσια αλλά και τα νησιά υπολογίστε 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία», εξηγεί ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

40άρια θα δούμε σε Λαμία, Λάρισα, όμως αυτό το κύμα ζέστης δεν έχει καμία σχέση με τον καύσωνα που ζήσαμε στα τέλη του Ιούλη. Από το Σαββατοκύριακο ο καιρός, όμως, αλλάζει ξανά, ενισχύονται οι άνεμοι και πέφτει η θερμοκρασία από την Κυριακή. Στην Αττική ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου κατά τις μεσημεριανές ώρες". 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ