Σουφλέ μελιτζάνας με τυριά

01/08/2023 | 19:41

Τα σουφλέ είναι τα πιο εύκολα φαγητά που μπορεί κανείς να φτιάξει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, πόσο μάλλον το καλοκαίρι.

Σε πολλές παραλλαγές του, ένα σουφλέ μπορεί να γίνει το πιο δελεαστικό πιάτο σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Εύκολο στην εκτέλεση της συνταγής και λαχταριστό σε κάθε μπουκιά.

Η τυρένια υφή του και το κρεμώδες αποτέλεσμα είναι σίγουρα δύο από τους λόγους που πολλοί αγαπούν τα σουφλέ, η σημερινή συνταγή όμως είναι όνειρο.

Πρόκειται για ένα σουφλέ με μελιτζάνες από το Xrysoskoufaki, χορταστικό και εύκολο με πλούσια αρώματα και γεύση.

Σουφλέ μελιτζάνας με τυριά – Το τέλειο καλοκαιρινό πιάτο, λαχταριστό και κρεμώδες
Υλικά

  • 5-6 μελιτζάνες φλάσκες
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 300 γρ γαλοπούλα
  • 50 γρ φρυγανιά τριμμένη 150 γρ ρεγκάτο
  • 150 γρ κίτρινο τυρί 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ξεκινάμε κόβοντας τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε αρκετό νερό με αλάτι για περίπου 30 λεπτά, προκειμένου να ξεπικρίσουν. Στην συνέχεια, τις στεγνώνουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Κατόπιν ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να μαλακώσουν. Υπολογίστε περίπου 15 λεπτά.

Παράλληλα, κόβουμε την γαλοπούλα σε κυβάκια ενώ λαδώνουμε ένα ταψί 30×20 εκατοστών και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά την βάση του. Κατόπιν, με τις μισές μελιτζάνες κάνουμε μία στρώση στην βάση και από πάνω απλώνουμε την μισή γαλοπούλα και όλο το ρεγκάτο.

Έπειτα, κάνουμε ακόμα μία στρώση με τις υπόλοιπες μελιτζάνες, την γαλοπούλα και το τριμμένο κίτρινο τυρί. Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την σάλτσα, αναμειγνύοντας τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα απλώνουμε πάνω από το φαγητό μας. Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι το φαγητό μας να ροδίσει.

Πηγή: bovary.gr

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και όπλισε πιστόλι σε βάρος του

Θλίψη στην Πάτρα: “Εφυγε” στα 52 του ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Σορβατζιώτης – Το Σάββατο η κηδεία του

Καραμπόλα στην Πατρών-Πύργου – Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο γνωστού εμπόρου! Στο έδαφος ο άνδρας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγωδία στην Καποδιστρίου – Βρέθηκε νεκρός 50χρονος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)

Κύπελλο: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Βόλο με πρώτο κανόνι… τον Γιάρεμτσουκ!

Μια έκρηξη σε οικοδομή προκάλεσε το μακελειό στα Βορίζια – Πάνω από 2.000 σφαίρες έπεσαν – Κλείνουν σχολεία – Πανικός στα νοσοκομεία

Κουνάβης – Κατσιγιάννης αντιμέτωποι για την προεδρία της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας – Ποιοι τους στηρίζουν