Το μήνυμα του Κώστα Πελετίδη στα παιδιά που έδωσαν φέτος Πανελλήνιες

 Σε μήνυμά του προς τα παιδιά που έδωσαν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις, Ο Δήμαρχος Πατρέων αναφέρει:

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους εσάς που περάσατε από τη δύσκολη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και πετύχατε να μπείτε στις ανώτατες σχολές της επιλογής σας.

Αρχίζει για σας τώρα μια νέα περίοδος στη ζωή σας και θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις, να γνωρίσετε νέα πράγματα, νέους ανθρώπους, να έρθετε σε επαφή με ένα νέο περιβάλλον και να διαμορφώσετε κριτική σκέψη, να ανοίξετε τους ορίζοντες του νου σας, να φθάσετε ψηλά. Σας το εύχομαι με όλη μου την ψυχή.

Θέλω όμως να μοιράσω πολλά συγχαρητήρια και σε όσους, παρά το ότι αγωνίστηκαν, δεν πέτυχαν το στόχο τους και να τους πω ότι η ζωή μας διδάσκει πως η προσωπική και η συλλογική επιτυχία δεν εξαρτώνται μόνο από τους τίτλους σπουδών, αλλά από το περίσσευμα της ανθρωπιάς, της διάθεσης για αγώνα και της αλληλεγγύης μεταξύ μας, ώστε να κατακτηθούν τα δίκια μας.

Όλοι μαζί ως αγωνιστές καλείστε από εδώ και πέρα να αντιμετωπίσετε τη ζωή, όπου και αν βρεθείτε από Σεπτέμβρη, είτε στο Πανεπιστήμιο, είτε στην κατάρτιση, είτε στους χώρους εργασίας, είτε αποφασίσετε να ξαναδώσετε εξετάσεις. Η ζωή είναι χαρά, μπορούμε να τη γευτούμε με πολλούς τρόπους, δημιουργικούς.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ θέλω να απευθύνω στους εκπαιδευτικούς και όλους τους εθελοντές του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, που έκαναν και φέτος δυνατό, να σταθεί ο Δήμος μας αρωγός στην προσπάθεια για μόρφωση, που κάνουν εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Είμαι σίγουρος ότι η κοινωνία, στο μέλλον, θα μπορέσει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων και να σας προσφέρει τη ζωή που σας αξίζει.

Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμβάλλετε και εσείς.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό σας.

Καλή δύναμη και καλή αρχή στη νέα σας ζωή!

 

Διαβάστε επίσης