Ποιοι ήταν οι δύο πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, από πτώση Canadair στην Κάρυστο (ΦΩΤΟ)

25/07/2023 | 22:31

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος των δύο πιλότων του Canadair που έχασαν τη ζωή τους στην Κάρυστο στην προσπάθειά τους να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Ο τραυματισμός τους ήταν θανάσιμος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ενώ με απόφαση του υπουργού, Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης

Ποιοι ήταν οι δύο πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, από πτώση Canadair στην Κάρυστο (ΦΩΤΟ)

Ο νεαρότερος εκ των δυο, ο 27χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους με βαθμό Ανθυποσμηναγού (Ι), Περικλής Στεφανίδης, είχε μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη και από μικρός είχε όνειρο να σκίζει τους αιθέρες με το αεροπλάνο του. Λάτρευε τα ταξίδια και αποφάσισε να υπηρετήσει την Πυροσβεστική Αεροπορία.

Ο πιλότος που επέβαινε στο αεροσκάφος με κυβερνήτη τον 34χρονο Σμηναγό, Χρήστο Μουλά, φοίτησε στο 16ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο 16ο Λύκειο της πόλης. Αμφότερα τα σχολεία, βρίσκονται στην περιοχή της Ξηροκρήνης.

Ο Σμηναγός (Ι), Χρήστος Μουλάς

Ποιοι ήταν οι δύο πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, από πτώση Canadair στην Κάρυστο (ΦΩΤΟ)

Ο 34χρονος Σμηναγός (Ι), Χρήστος Μουλάς με καταγωγή από τα Χανιά ήταν παντρεμένος αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να γευτεί τη χαρά της πατρότητας καθώς η σύζυγός του είναι 3 μηνών έγκυος.

Ο 34χρονος είχε περάσει τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στα Χανιά με τους γονείς του να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή του Αποκόρωνα. Στη συνέχεια εισήχθη στη Σχολή Ικάρων και επέλεξε την πυρόσβεση με τα Canadair.

Η σελίδα του στο Facebook έχει κατακλυστεί από μηνύματα αποχαιρετισμού. Μάλιστα ο ξάδελφός του Γιώργος Κορνελάκης τον αποχαιρετά γράφοντας

«Τόσο μικρός αλλά πρόλαβες με το μυαλό σου, την καλοσύνη σου, την σπιρτάδα σου να αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου, όλοι μας έχουμε τεράστια ανάγκη τέτοιας ανθρωπιάς και τέτοιας ενέργειας στις ζωές μας!!!
Ξάδερφε Xristos Moulas θα σε θυμάμαι πάντα!!!

Ήρωας που έπεσε στο καθήκον για την πατρίδα!!! Σ αγαπώ!!!».

Ο Χρήστος Μουλάς είχε πάθος με τα αεροσκάφη και τα ταξίδια και συχνά ανέβαζε φωτογραφίες από τις πτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν από 2 χρόνια, μάλιστα, είχε ανεβάσει και μια φωτογραφία από το Canadair του την ώρα που πετούσε πάνω από την Ακρόπολη αποσπώντας τα εγκωμιαστικά σχόλια των φίλων του.

grtimes – zougla.gr

Αχαΐα: Θρήνος για 35χρονο που έφυγε από την ζωή (ΦΩΤΟ)

Παρουσία Μητσοτάκη τα εγκαίνια της Πατρών-Πύργου την Πέμπτη – Το πρόγραμμα

Το πρώτο συμβάν στη νέα Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Θρήνος για τη μικρή Κατερίνα – Πάλεψε 78 ημέρες στην ΜΕΘ

Κόλαση φωτιάς σε εργοστάσιο στο Αίγιο – Ήχησε το 112 ΝΕΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Χρ. Αλεξοπούλου για Γ. Παπανδρέου: Δήθεν Αχαιός που δεν κατάφερε να φτιάξει ούτε τον δρόμο για το χωριό του στο Καλέντζι

Δυτ. Ελλάδα: Νεαρός αποπειράθηκε να βιάσει 18χρονη στο λιμάνι, την έσωσε Ρομά!

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντίνα Παππά – Είχε χάσει σε τροχαίο το μοναχοπαιδί της προ μηνών