Ακαδημία των Σπορ Πάτρας: Δήλωσε συμμετοχή στην Α2

Σε δεινή οικονομική θέση οι επαρχιακές ομάδες

Κανονικά δήλωσε την τελευταία ημέρα  συμμετοχή (την Δευτέρα ήταν η καταλυτική ημερομηνία  δήλωσης) στα πρωταθλήματα της Α2 εθνικής κατηγορίας χάντμπολ ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα,  η Ακαδημία των Σπορ Πάτρας για την νέα αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ θα συμμετάσχει για 12η φορά στην Α2 εθνική κατηγορία, ενώ η γυναικεία ομάδα για 15η φορά.

Τα τμήματα ανδρών και γυναικών του  Πατρινού συλλόγου  είναι οι μοναδικές ομάδες της χερσαίας Δυτικής Ελλάδας που αγωνίζονται στην Α2 εθνική κατηγορία.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ακαδημίας:

Δυστυχώς το οικονομικό πρόβλημα των επαρχιακών ομάδων που έχουν ιδιαίτερα οι σύλλογοι που είναι απομακρυσμένοι από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είναι ο ‘’ μεγάλος βραχνάς ‘’ των παραγόντων που προσπαθούν να διατηρήσουν τις ομάδες τους σε υψηλό επίπεδο.

Για αυτό και ο πρόεδρος της Πατρινής ομάδας κ. Χρήστος Δεβελέγκας τονίζει χαρακτηριστικά:

< όταν οι προσπάθειες που κάνουμε ως Δ.Σ. για την εξεύρεση χορηγιών και υποστηρικτών,   ώστε να εξασφαλίσουμε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, περίπου το 60% για τις μετακινήσεις   των ομάδων,  το 30% για έξοδα διαιτησίας, κριτών, κ.λ.π. και τέλος να μένει ένα 10% για όλα τα υπόλοιπα έξοδα,  ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι έτσι υπολειτουργούμε.

Μπορεί να πήραμε κάποια χρήματα από το κράτος δια μέσου της φορολογίας των κερδών του στοιχήματος,  αλλά δυστυχώς αυτά δεν φτάνουν. Πρέπει τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και η περιφερειακή διοίκηση   να αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερο τους συλλόγους των εθνικών κατηγοριών και να μας στηρίξουν όσο μπορούν ακόμη.

Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ο.Χ.Ε. και κάνω έκκληση για αυτό,  ιδιαίτερα με τις 7-8 επαρχιακές ομάδες  που είμαστε απομακρυσμένες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και άνω των 200 χιλιομέτρων, από την στιγμή που η Α1 εθνική κατηγορία ενισχύεται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το στοίχημα, ενώ έχουν βρεθεί και χρήματα για την επιμόρφωση των διαιτητών.

Για να φέρουμε τα τμήματά μας στην επιθυμητή λειτουργία και όλα να ‘’ δουλεύουν στην εντέλεια  ‘’  πρέπει να έχουμε μοναδικό στόχο την άνοδο στην Α1 που αυτοχρηματοδοτείται,  αλλιώς ανάπτυξη δεν θα έχουμε και σιγά-σιγά θα αργοσβήνει η φλόγα του αθλήματος στην περιοχή μας >.  

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ