Ποιος σκότωσε τον επιχειρηματία;-Εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. το έγκλημα στην Εφύρα-Ασκήθηκε ποινική δίωξη

ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΑΡ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Σε εγκληματική ενέργεια με κατηγορούμενο τον 70χρονο αδελφό του 68χρονου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου αποδίδεται ο θάνατος του τελευταίου στις 19 Σεπτεμβρίου του 2022 στην Εφύρα Ηλείας.

Όπως πληροφορείται το tempo24.news από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας  Ήλιδας σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Ασφάλεια Πατρών είχαν εστιάσει τις έρευνές τους στον 70χρονο αδελφό του θύματος. Ύστερα από την αξιολόγηση ευρημάτων αλλά και μετά τις αντιοφάσεις στις οποίες έπεσε ο φερόμενος ως δράστης, η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα και σε βάρος του 70χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή της Αμαλιάδας προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου. Σε ότι αφορά στο κίνητρο, όπως προκύπτει από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. τα δύο αδέλφια δεν φαίνεται πως είχαν καλές σχέσεις και μάλιστα προκύπτει πως ανάμεσά τους υπήρχαν συχνοί τσακωμοί.

Το κουβάρι του νήματος της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος καθάρισε το χώρο όπου βρέθηκε νεκρός ο 68χρονος, αλλά και από το γεγονός πως ήταν ο μιναδικός που στο επίομαχο διάστημα του θανάτου επισκέφθηκε το θύμα.

 

O 68χρονος είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του, κοντά στο χώρο της επιχείρησης του και έφερε βαθύ τραύμα στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί από τις αρχές. Όπως είχε γράψει το tempo24.news ο επιχειρηματίας έχει δεχθεί πέντε χτυπήματα στο κεφάλι από αντικείμενο με κόχη . Από την αρχή λοιπόν των ερευνών η Αστυνομία ερευνούσε το περιστατικό στην κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπού άνδρα, που είχε διαπραχθεί στις 19-9-2022, σε περιοχή της Ηλείας.

 

Από την έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

 

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 19-9-2022, αργά το βράδυ, σε περιοχή της Ηλείας, ο 68χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην οικία του, φέροντας τραύματα στο κεφάλι του και στα χέρια του.

 

Κατά την διενέργεια αυτοψίας, στον τόπο του εγκλήματος, δεν διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης, έρευνας ή αναστάτωσης της οικίας του θύματος, ενώ από την Ιατροδικαστική Έκθεση Νεκροψίας Νεκροτομίας, διαπιστώθηκε ότι έφερε στην περιοχή της κεφαλής πολλαπλές κακώσεις και στα χέρια του τραύματα άμυνας.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί, αφού αξιοποίησαν τα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αλλά και από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και ειδικών ανακριτικών τεχνικών, διακρίβωσαν τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας του 68χρονου, από τον κατηγορούμενο.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
 


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ