Για μία θέση έχασε το βάθρο η Πλατανιώτη στο τεχνικό σόλο

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη «άγγιξε» το βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει πέρυσι στη Βουδαπέστη στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης βαθμολογήθηκε με 242.5000 στον τελικό του αγώνισματος, μένοντας χαμηλότερα σε σχέση με τον προκριματικό (όπου είχε συγκεντρώσει 252.2400 βαθμούς) και κατέλαβε την... γλυκόπικρη τέταρτη θέση.

Το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και διατήρησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου, συγκεντρώνοντας 276.5717 βαθμούς. Πολύ βελτιωμένες σε σχέση με τον χθεσινό (14/7) προκριματικό, η Ελληνίδα Βασιλική Αλεξανδρή (που εκπροσωπεί την Αυστρία) με 264.4200 βαθμούς και η Ισπανίδα Ιρις Τίο Κάσας με 254.2100 βαθμούς ξεπέρασαν την Πλατανιώτη και ανέβηκαν στο δεύτερο και το τρίτο σκαλί του βάθρου, αντίστοιχα. ΙδΙαίτερα η Ισπανίδα, ανέβασε τη βαθμολογία της κατά περίπου 50β. και κέρδισε τέσσερις θέσεις από τον προκριματικό.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ