Με προπληρωμένη κάρτα το επίδομα παιδιού - Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας

Μέσω προπληρωμένης κάρτας, θα γίνεται η καταβολή του επιδόματος παιδιού, όπως τόνισε η νέα υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποίο υπογράμμισε ότι παράλληλα θα δοθούν κίνητρα για τη χρήση της συγκεκριμένης κάρτας.

Με τον ίδιο τρόπο θα γίνονται οι πληρωμές στους δικαιούχους και όλων των άλλων επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ), γεγονός που σημαίνει ότι μπαίνει ένα τέλος στα «μετρητά», καθώς στις προπληρωμένες κάρτες δεν θα υπάρχει η δυνατότητυα ανάληψης από ΑΤΜ.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του νέου υπουργείου, η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στον εξορθολογισμό της πολιτικής επιδομάτων και στην αναβάθμιση του συστήματος χορήγησης προνοιακών παροχών «μέσω της αναβάθμισης του ελέγχου των επιδομάτων, με τη δημιουργία ενιαίας ηλεκτρονικής Πύλης για όλα τα επιδόματα ανά δικαιούχο, με αυτοματοποιημένο έλεγχο κριτηρίων και εναρμόνιση κριτηρίων».

Έτσι, είπε η κα Ζαχαράκη, θα επιτύχουμε λιγότερη ταλαιπωρία για τους δικαιούχος και περισσότερη διαφάνεια και δικαιοσύνη για τη χορήγηση των παροχών, προς όφελος αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη.

in.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ