Εκδήλωση στην Πάτρα για "Τα αποτελέσματα των εκλογών & τα καθήκοντα της επόμενης μέρας"

Σήμερα Παρασκευή 07/07 η πολιτική οργάνωση Παρέμβαση και ο Σύλλογος "Γιάννης Κορδάτος" σας καλούν  στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνουν στην πόλη της Πάτρας, με τίτλο: "Τα αποτελέσματα των εκλογών & τα καθήκοντα της επόμενης μέρας".

Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση:

"Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου επιβεβαίωσαν την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και το γεγονός ότι το πολιτικό βαρόμετρο έδειχνε για καιρό δεξιά και ακροδεξιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε ως συνέπεια της ανεξίτηλης διπλής αναξιοπιστίας του. Αναξιοπιστία προς τα αριστερά αφού εφάρμοσε με ευλάβεια τα μνημόνια, τα προγράμματα λιτότητας και τις εντολές των ΗΠΑ και των Βρυξελλών. Αλλά και αναξιοπιστία προς τα δεξιά, καθώς η άρχουσα τάξη δεν μπορεί να του συγχωρέσει το πρώτο εξάμηνο του 2015, την ήπια έστω αμφισβήτηση των ορίων του ελληνικού αστισμού, το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Είναι δεδομένη η γενικευμένη απαξίωση της Αριστεράς από τον κόσμο, παρόλη την ακατανόητη έπαρση με την οποία αντιμετωπίζει την εκλογική του επίδοση το ΚΚΕ.

Ο πολιτικός ζόφος που χαρακτηρίζει το νέο Κοινοβούλιο αλλά και η κοινωνική συναίνεση στο πολιτικό και οικονομικό σχέδιο της ΝΔ θα πολλαπλασιάσει αναπόφευκτα συμπεριφορές και ψυχολογίες αντιπολιτικής και απογοήτευσης. Ο εύκολος δρόμος θα είναι το ανάθεμα και οι κατάρες στο λαό που δεν καταλαβαίνει τι ψηφίζει. Ο δύσκολος δρόμος είναι η πορεία ανάταξης που προϋποθέτει όμως διαδικασίες επανίδρυσης.
Η συγκρότηση κομμουνιστικής δύναμης και η αναζήτηση μιας νέας πολιτικής μετωπικής σύνθεσης, είναι ένα δίδυμο καθήκον με το οποίο κάθε αριστερός που προβληματίζεται από το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αναμετρηθεί. Αυτή είναι η αναγκαιότητα της επόμενης μέρας και είναι πολύ πιο σημαντική από το εκλογικό αποτέλεσμα και την πολιτική αποτύπωση της στιγμής.

Σας περιμένουμε όλους για να ανοίξουμε την συζήτηση για την επόμενη μέρα!

Ομιλητές:
Βασίλης Κυπραίος, βιολόγος, μέλος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Διονύσης Περδίκης, ακαδημαϊκός ερευνητής, μέλος του Συλλόγου "Γ. Κορδάτος"

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΤΕΕ (Τμήμα Δυτικής Ελλάδας), στο ισόγειο, που βρίσκεται στην οδό Τριών Ναυάρχων 40, στις 19:00".

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ