Λευκός Οίκος: Στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας για τη διατήρηση της σταθερότητας στο Αιγαίο

02/07/2023 | 23:47

Η κοινή δέσμευση των ΗΠΑ και της Ελλάδας για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας σε όλο το φάσμα των κοινών προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο, υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την επανεκλογή του και τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Οι ηγέτες υπογράμμισαν τις στενές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής αμυντικής μας συνεργασίας ως συμμάχων στο ΝΑΤΟ, των προσπαθειών για εμβάθυνση των οικονομικών μας δεσμών και των διαρκών δεσμών μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών μας. Δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών μας σε όλο το φάσμα των κοινών προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο».

 

ΑΜΠΕ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας