Παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου το «Καλάθι του νοικοκυριού»

30/06/2023 | 13:26

Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023 παρατείνεται η πρωτοβουλία το «Καλάθι του νοικοκυριού» η ισχύς του οποίου βάσει της νομοθεσίας έπαυε σήμερα. 

Το υπουργείο Ανάπτυξης με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για την παράταση που δίνεται στο μέτρο, το οποίο συμπληρώνει πλέον 8 μήνες εφαρμογής.

Άλλωστε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας κατά την ανάληψη των καθηκόντων του την Τρίτη, είχε επισημάνει ότι άμεση προτεραιότητα της νέας ηγεσίας θα είναι η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό είχε συμπληρώσει «πως έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι από αυτά τα εργαλεία που βοήθησαν στο να τιθασεύσουμε τον εισαγόμενο, κατά κύριο, λόγο πληθωρισμό, προαναγγέλλοντας τη συνέχιση του μέτρου και για το επόμενο διάστημα.

Παράταση και για το μέτρο του μεγίστου περιθωρίου κέρδους

Το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να δώσει παράταση και στο άλλο μέτρο για την καταπολέμηση της ακρίβειας που είχε ληφθεί από την προηγούμενη ηγεσία και επίσης έληγε σήμερα.

Πρόκειται για το μέτρο του μεγίστου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα το οποίο επίσης παρατείνεται πλέον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας εις βάρος των καταναλωτών.

 

ΠΗΓΗ

 

Κίεβο: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 44 τραυματίες στα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας

Η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων για τα αυτονόητα

Πότε έρχεται στην Πάτρα το έργο “Εκείνος κι Εκείνος”

Αγρίνιο: Σήμερα απολογούνται οι “7” για το κύκλωμα με τα αναπηρικά επιδόματα

Τα “καρφιά” Μητσοτάκη σε Σαμαρά

Τι λένε τα ζώδια σήμερα, Τρίτη 17 Ιουνίου 2025

Δυτ. Ελλάδα: Πέρασαν χειροπέδες σε 68χρονο για παιδική πορνογραφία

Λαϊκός πολιτισμός και πανηγύρια