Το Σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ για το νέο περιστατικό λεκτικής βίας σε προσωπικό του νοσοκομείου “Αγ. Ανδρέας”

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ” Αγιος Ανδρέας” (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ακόμη δεν έχουν προλάβει να θεραπευτούν οι κακώσεις στη Συναδέλφισσα της Παθολογικής κλινικής από την σωματική βία που της ασκήθηκε πριν λίγες ημέρες, χθές είχαμε και άλλο περιστατικό βίας, αυτή τη φορά λεκτικής βίας στην Β΄Παθολογική του Νοσοκομείου μας, όπου συνοδός ασθενούς αρνιόταν πεισματικά να εξέλθει του θαλάμου νοσηλείας έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ιατρική επίσκεψη.

Η άρνηση της συνοδού συνοδεύτηκε στη συνέχεια σε επίθεση με αγοραίες εκφράσεις απέναντι στο ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία να εργαζόμαστε κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες και ταυτόχρονα να βιώνουμε αυτή την τρομοκρατία.

Εμείς οι εργαζόμενοι τους πολίτες τους θέλουμε μαζί μας και όχι απέναντί μας, γιατί τα προβλήματα μας αφορούν όλους.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να θεσπίσει άμεσα το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και να εφαρμόσει επιτέλους εκείνα τα αποτρεπτικά μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Επιτέλους να μπει τέλος στην ατιμωρησία όσων προκαλούν περιστατικά βίας εναντίον των εργαζομένων στα Νοσοκομεία.

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)