Πάτρα: "Νταής" έσπασε στο ξύλο νοσηλεύτρια στον "Άγιο Ανδρέα" - Επιχείρησε να τραυματίσει και δεύτερο άτομο με πυροσβεστήρα!

Εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες

Στη δημοσιοποίηση μιας άκρως σοβαρής καταγγελίας, προχωρά ο συνδικαλιστής του νοσοκομείου "Ο Άγιος Ανδρέας" Κώστας Πετρόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο νοσηλεύτρια χτυπήθηκε άσχημα από συνοδό ασθενούς, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Ρίο με κατάγματα και κακώσεις! Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του tempo24 ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με το που πληροφορήθηκε το περιστατικό, έδωσε εντολή στη Διοίκηση του νοσοκομείου να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Το συμβάν κατέγραψε η Αστυνομία η οποία αναζητά τον δράστη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ακόμη ένα ΣΥΜΒΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ σε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ στην ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ.

Κάνουμε γνωστό σε όλους τους Συναδέλφους ότι χθες  βράδυ είχαμε ακόμη ένα περιστατικό βιαιοπραγίας  εναντίον Συναδελφισσας κατά την νυκτερινή της βάρδια στην ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.

Μια επίθεση, όχι μόνον φραστική, αλλά και με κτυπήματα που αναγκασαν την Συναδελφισσα μετά τις πρώτες βοήθειες που της προσφέρθηκαν στο νοσοκομείο μας να διακομιστεί στο εφημερεύων πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ  αυτήν την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ και  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση την κίνηση των διαδικασιών για την αυτόνομη δίωξη του δράστη και βεβαίως όλα τα προβλεπόμενα σχετικά.

Παρακάτω σας κοινοποιούμε ανάρτηση στο fb,  αλλού Συναδέλφου  που ήταν παρών στην προαναφερόμενη  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ.

"Ντροπή και αίσχος !!!!

Πάμε να βγάλουμε το μεροκάματο μας . Είμαστε όλοι συμβασιούχοι με ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Όλοι δίνουμε το καλύτερο για να κρατηθεί αυτό το σύστημα που λέγετε Ε.Σ.Υ . Και κανένας πλέον δεν μας σέβεται. 

Νύχτα, βάρδια απόψε, συγγενής ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Πετώντας καρέκλες και χτυπώντας νοσηλεύτρια με μπουνιές στο τοίχο. Μετά βγήκε στο διάδρομο άρπαξε μια πυροσβεστήρα εκεί ήμουν εγώ και παραλίγο να με χτυπήσει στο κεφάλι. Ένας κύριος τον σταμάτησε και του πήρε την πυροσβεστήρα. Στην νοσηλεύτρια δόθηκαν οις πρώτες βοήθειες και μετά στον Ρίο που εφημέρευε.  Αυτή την στιγμή η νοσηλεύτρια βρίσκεται με κατάγματα και κακώσεις  πλέον δεν ξέρω τι έχει πάθει ο κόσμος. Η ασθενής τους είναι καλά, η νοσηλεύτρια γιατί;;;; έκανε μόνο την δουλειά της όπως όλοι μας  !!!!!!"

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ στην ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για το περιστατικό:

Άλλο ένα περιστατικό βίας είχαμε χθές το βράδυ στο Νοσοκομείο μας χωρίς λόγο και αιτία και συγκεκριμένα στην Παθολογική Κλινική εναντίον Συναδέλφισσας Νοσηλεύτριας από συνοδό ασθενούς.

Μάλιστα η Συναδέλφισσα υπέστη κακώσεις από τον μαινόμενο συνοδό ο οποίος προκάλεσε και υλικές ζημιές στον χώρο.

Είναι αδιανόητο οι Εργαζόμενοι να έρχονται για βάρδια στο Νοσοκομείο , να έχουν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε ως κλάδος και να έχουν επίσης και τον φόβο να μην γυρίσουν σώες και αβλαβείς σπίτι τους.

Επιτέλους  να μπει τέλος στην ατιμωρησία σε όσους προκαλούν περιστατικά βίας εναντίον των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία.

Καλούμε τη Διοίκηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης