Αίτημα Κασιδιάρη να τοποθετηθεί η έδρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής για το “μπλόκο” συμμετοχής του στις εκλογές - Απορρίφθηκε ως απαράδεκτο

Αίτημα Κασιδιάρη προς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχαμε στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης υπέβαλλε αίτημα με το οποίο ζητά να τοποθετηθεί η έδρα σχετικά με το σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου για τη συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές.

«Στις 2 Μαΐου κοινοποιήθηκε σε μένα ως ενδιαφερόμενο η απόφαση του Αρείου πάγου η οποία μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης που εκδικάζεται εδώ και περιέχει πολύ χρήσιμα   στοιχεία. Ως κατηγορούμενος έχω απαραβίαστο τεκμήριο αθωότητας και ζητώ από σας να τοποθετηθείτε για το αν τελικά έχει νόημα να παραμένουμε στη διαδικασία αυτή. Όταν δηλαδή ένα Ανώτερο Δικαστήριο λέει ότι δεν υπάρχει τεκμήριο αθωότητας και πως έχω καταδικαστεί για πράξεις κατά του πολιτεύματος. Λέει ακόμα ότι έχω κριθεί ένοχος ακόμα και για παράνομη οπλοκατοχή. Εγώ θυμάμαι ότι το 2022 έστειλαν στη φυλακή έγγραφο που έλεγε ότι έχω απαλλαγεί από αυτή την κατηγορία. Ο Άρειος πάγος το 2023 λέει ότι είμαι ένοχος και εκτίω 6 μήνες ποινή για αυτό», ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Εγώ ήρθα εδώ θεωρώντας πως όπως όλοι οι κατηγορούμενοι διατηρούν το τεκμήριο της αθωότητας. Ισχύει ότι έχω καταδικαστεί για αδίκημα κατά του πολιτεύματος; Ισχύει οτι είμαι μέσα για οπλοκατοχή; Ζητώ να απαντήσετε αν αποδέχεστε όσα αναφέρει η συγκεκριμένη απόφαση. Έχει νόημα να παραμένω σε αυτό το δικαστηριο;» είπε στο δικαστήριο συμπληρώνοντας πως «στο εδώλιο θα έπρεπε να είναι ο Γεραπετριτης που πήγε να καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα».

Απορρίφθηκε ως απαράδεκτο

Η εισαγγελέας της έδρας, απάντησε πως «το δικαστήριο δεν απαντά σε ερωτήσεις κατηγορουμένων. Το δικαστήριο αποφασίζει». Ύστερα από διάσκεψη περίπου μισής ώρας το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε πως απορρίπτει ως απαράδεκτο το αίτημα Κασιδιάρη, αφού δεν στηρίζεται σε κάποια διάταξη νόμου.

dikastiko.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ