Περικλής Κονδυλάτος: «Εάν έχουν διαλυθεί οι οικογένειες είναι γιατί οι γυναίκες βγήκαν στην αγορά εργασίας»

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Βέρτη που είπε ότι θέλει η σύντροφός του να έχει κάποια από τα στοιχεία της μητέρας του, ο Περικλής Κονδυλάτος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και εξέφρασε τη δική του άποψη επί του θέματος λέγοντας πως πολλές οικογένειες έχουν διαλυθεί γιατί οι γυναίκες βγήκαν στην αγορά εργασίας.

«Μου αρέσει το παραδοσιακό μοντέλο οικογένειας που ο άντρας δουλεύει και φροντίζει την οικογένειά του βγάζοντας το προς το ζην και έχει τη γυναίκα του βασίλισσα για να είναι στο σπίτι και να μεγαλώνει σωστά παιδιά, με αρχές. Αν έχει διαλυθεί η οικογένεια, είναι γιατί η γυναίκα βγήκε στην αγορά εργασίας και έχασε αυτή τη κολώνα, την τεράστια που είχε η οικογένεια.

»Οι φίλες μου, μου λένε ότι θα ήθελαν να έχουν παντρευτεί έναν ευκατάστατο άντρα, όχι γιατί ψάχνουν σπόνσορα αλλά για να μπορούν να είναι στο σπίτι και να φροντίζουν τα παιδιά. Που είναι το κακό σε αυτό; Δεν το καταλαβαίνω. Η γυναίκα φροντίζει τον άντρα γιατί έχει τη δύναμη να το κάνει. Ποιος θα το κάνει, ο άντρας;» είπε ο Περικλης Κονδυλάτος δημιουργώντας πολλά αρνητικά σχόλια και δικαίως.

Η αντίδραση της Μαρίας Μπακοδήμου 

 

«Με τον Περικλή τα ‘χασα. Είπε ότι μια γυναίκα ολοκληρώνεται, όταν είναι και υπηρετεί έναν άντρα» σχολίασε η Μαρία Μπακοδήμου. Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ θέλησε να εκφράσει την αντίθεσή της σε όσα υποστήριξε ο γνωστός σχεδιαστής κοσμημάτων στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Παιδιά, συγγνώμη αλλά με τον Βέρτη είπα οκ, είναι η άποψή του. Με τον Περικλή τα ‘χασα. Είπε ότι μια γυναίκα ολοκληρώνεται, όταν είναι και υπηρετεί έναν άντρα. Δηλαδή κάτι χειρότερο δεν έχω ακούσει για τη γυναικεία υπόσταση» ανέφερε η Μαρία Μπακοδήμου.

«Αυτές οι γυναίκες δεν περνάνε ωραία, γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν συναντάς έναν άντρα που είναι μεγαλωμένος να μη μαζέψει τα παπούτσια του, τα εσώρουχά του, το πιάτο του και να σου λέει «νεράκι», είναι πολύ δύσκολη η ζωή», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια και συνέχισε:

«Το άλλο ότι χωρίζουν τα ζευγάρια και διαλύονται οι οικογένειες, επειδή οι γυναίκες βγήκαν στην αγορά εργασίας και ψάχνουν δουλειά; Το ότι έχεις μεγαλώσει με τη μαμά σου δε μπορείς να το αποφύγεις. Μεγαλώνεις με μία εικόνα που σε σαγηνεύει και σου είναι οικεία. Πάντα μας έλκει κάτι που μας είναι οικείο αλλά αυτό είναι άλλο».