Η συγκινητική ανάρτηση της γιατρού Νατάσας Σολωμού για την επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένου από το ΕΚΑΒ - "Δεν ζητάμε μπράβο, δίνουμε μάχες με τα μέσα που διαθέτουμε..."

Με αφορμή την πρόσφατη επιχείριση διάσωσης ηλικιωμένου που υπέστη ανακοπή στην παραλιακή οδό της Ηρώων Πολυτεχνείου της Πάτρας, η Νατάσα Σολωμού γιατρός της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ, προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτησή για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι διασώστες, μαχόμενοι πάντα να σώσουν τον συνάνθρωπο που κινδυνεύει η ζωή του.

Συγκεκριμένα η Νατάσα Σολωμού σημείωσε: 
Συγκινητική θα είναι η στιγμή που θα ξυπνήσει ο άνθρωπος που υπέστη την ανακοπή με καλή νευρολογική κατάσταση και θα είναι λειτουργικός.
Η στιγμές της αναζωογόνησης οσο ψυχρό και αν μοιάζει, δεν εμπεριέχουν συγκίνηση. Είναι η πραγματική καθημερινότητα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και είναι ομαδική προσπάθεια. Προσπάθεια στο δρόμο, στα σπίτια, στα Επείγοντα, στις κλινικες, στις ΜΕΘ, στα χειρουργεια....Και αυτή η "υπερτιτανια" προσπάθεια όπως την αποκαλεσαν στα ΜΜΕ, γίνεται στο 99% των περιπτώσεων χωρίς να "ακούγεται"..
Δε ζητάμε ούτε μπράβο, ούτε χειροκροτήματα, ουτε αναγνωρισιμότητα, ουτε ηρωοποίηση... Αυτή τη δουλειά επιλέξαμε να κάνουμε με τα μέσα που έχουμε, στο μέγιστο που μπορούμε και δυστυχως όχι πάντα με τα αποτελέσματα που θέλουμε.
Ως γιατρός της Κινητης Μονάδας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δύο αναισθησιολογους που σταμάτησαν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας να επανέλθει στη ζωη ο ασθενής. Alexios Datsikas και Antonis Kostouros σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και τη βοήθειά σας. Δεν θα σας αποκαλέσω εννοείται ήρωες, αλλά ΙΑΤΡΟΥΣ!