Πωλούσαν "σπασμένα" συνδρομητικά κανάλια σε όλη την Ελλάδα-Πώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών "χτύπησαν" μεγάλη εγκληματική οργάνωση-Πάνω από 1.300.000 ευρώ τα κέρδη τους

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Μεγάλη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών στην Αθήνα κατέληξε στον εντοπισμό και την εξιχνίαση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που προμήθευε σε ολόκληρη τη χώρα παράνομες συνδέσεις συνδρομητικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  του tempo24.news, οι συμμετέχοντες στην οργάνωση είναι επτά εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τρεις ενώ οι υπόλοιποι έχουν ταυτοποιηθεί και έχει σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία

Οι αστυνομικοί έκαναν εφόδους και έρευνες σε πολλά σπίτια της σε περιοχές όπως η Κυψέλη, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι και την Πεύκη και κατάσχεσαν παράνομα λογισμικά και συσκευές μέσω των οποίων γινόταν οι παράνομη παροχή συνδέσεων των συνδρομητικών καναλιών. Υπολογίζεται πως στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών οι δράστες είχαν αποκομίσει από την δραστηριότητά τους πάνω από 1.200.000 ευρώ ενώ η οικονομική ζημιά που προκάλεσαν στις συνδρομητικές εταιρείς cosmote και nova ξεπερνούν τα 6.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στην ΓΑΔΑ και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Πρόκειται  μέλη μίας μεγάλης και καλά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης τα οποία ζούσαν πλούσια ζωή στην πρωτεύουσα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης

 

Συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης σε περιοχές της Αττικής

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά το 1.200.000 ευρώ, ενώ οι ζημίες στις εταιρείες παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών ανέρχονται σε 6.576.000 ευρώ περίπου

 

Εξαρθρώθηκε, μετά από διεξοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

 

Ειδικότερα, χθες 7-6-2023 το πρωί, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν σε περιοχές της Αττικής τρεις ημεδαπούς άνδρες, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις συνεργοί τους.

 

Σε βάρος των επτά κατηγορούμενων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και της παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.  

 

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα τελευταία πέντε χρόνια, διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

 

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο (1.370) ατόμων στην Ελληνική Επικράτεια, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους άνω των (1.233.000 ευρώ), προκαλώντας ταυτόχρονα  οικονομική ζημία στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους (6.576.000 ευρώ).

 

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και στα οχήματα τους, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

 

(40.966) ευρώ,
(6) αποκωδικοποιητές, (2) υπολογιστές και ένα tablet
(3) κινητά τηλέφωνα,
ένα πάνελ διαχείρισης πελατών,

 

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος συνομιλιών σε διαδικτυακές εφαρμογές σχετικές με την προαναφερόμενη δράση, τόσο μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, όσο και μεταξύ των μελών με τους πελάτες.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ