Π. Ψωμάς: Ανακοίνωσε ακόμη έξι υποψήφιους

Πυκνώνουν οι ανακοινώσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής:

Έξι νέα ονόματα υποψηφίων που θα προστεθούν στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου παρουσιάζει σήμερα η παράταξη που ηγείται ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς.

Γυναίκες, άνδρες, νέοι, έμπειροι, εργαζόμενοι, επιστήμονες, επιχειρηματίες, δραστήριοι πολίτες με όραμα και όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς στον αυτοδιοικητικό στίβο.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα ξεπερνούν τους 50, πλαισιώνοντας την ήδη δραστήρια ομάδα του σπιράλ, που αριθμεί περί τα 500 ενεργά μέλη, τα οποία "δουλεύουν" μεθοδικά το πρόγραμμα της παράταξης για την Πάτρα του αύριο. 

Ειδικότερα, υποψήφιοι με το σπιράλ θα είναι η Βασιλική Ζορμπά, έμπορος «για να βρει αυτή η πόλη τη χαμένη της ομορφιά που της ανήκει» όπως υποστηρίζει και οι Ανδρέας Αγγελόπουλος, χειριστής ταχύπλοων -επιχειρηματίας, ο οποίος πιστεύει σε μια «Πάτρα: ιδανική πόλη-σταθμό», Στέφανος Δημητρόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος θέλει «να αλλάξουμε!», Γιάννης Καραγκιαούρης, ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος θεωρεί πως «είμαστε ο πολιτισμός που επιλέγουμε», Άρης Μαμασιούλας διπλωματούχος ηλεκτρολόγος και οικονομολόγος μηχανικός που πιστεύει στην «δίκαιη ανάπτυξη» και σε μια «Πάτρα φιλική χωρίς αποκλεισμούς» και Παύλος Παναγιώτου, πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός «για μία Πάτρα εξωστρεφή και σύγχρονη»             

6atha_9.jpg

Από αριστερά (πάνω) Βασιλική Ζορμπά, Γιάννης Καραγκιαούρης, Παύλος Παναγιώτου και (κάτω) Στέφανος Δημητρόπουλος, Ανδρέας Αγγελόπουλος και Άρης Μαμασιούλας.

 

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

 

1. Αγγελόπουλος Ανδρέας του Παναγιώτη 

Χειριστής ταχύπλοων -Επιχειρηματίας         

#τουρισμός

«Πάτρα: ιδανική πόλη-σταθμός»
 

«Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ ξανά σε πολιτική κίνηση. Ενδιαφέρομαι για τα κοινά και για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις συνοικίες της πόλης που ζω και εργάζομαι. Ως δημοτικός σύμβουλος θα προσπαθήσω η Πάτρα να εκμεταλλευτεί επιτέλους της γεωγραφική της θέση και να γίνει προορισμός για τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο τουρισμό ο οποίος την επόμενη δεκαετία θα αναπτυχθεί με τεράστιους ρυθμούς. Σε αυτόν τον στόχο θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις.

Επίσης θα παλέψω ώστε να στραφεί ο Δήμος περισσότερο στις γειτονιές, τόσο μέσα από έργα ανάπλασης, όσο και μέσα από την εκπαίδευση των κατοίκων σε νέες τεχνολογίες και δεξιότητες που θα ανεβάσουν την ποιότητα της ζωής και της εργασίας στην πόλη. Κατεβαίνω με το σπιράλ γιατί πιστεύω πως η πόλη χρειάζεται μια κομματικά αδέσμευτη παράταξη που θα βρίσκει λύσεις χρήσιμες για όλους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους καταγωγή. Στηρίζω για Δήμαρχο τον Πέτρο Ψωμά γιατί εμπιστεύομαι τις προθέσεις του, γνωρίζω τις ικανότητές του και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει την πόλη να ξεκολλήσει από το τέλμα.»

Ο Ανδρέας Αγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κάρντιφ της Μεγάλης Βρετανίας το 1981. Μεγάλωσε στην Πάτρα και ζει στα Ζαρουχλέικα. Έχει εργαστεί στην Πάτρα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας καθώς και στη Γαλλία στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών. Έχει υπάρξει επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης-διασκέδασης. Έχει συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές παραστάσεις θεάτρου και χορού, ενώ έχει διαγωνιστεί σε τοπικούς και πανελλήνιους αγώνες επαγγελματικού μπιλιάρδου.  

 

2. Δημητρόπουλος Στέφανος του Δημητρίου

Ελ. Επαγγελματίας

#αθλητισμός

«Να αλλάξουμε!»      

«Η απόφασή μου για τη συμμέτοχη μου στις δημοτικές εκλογές αλλά και για τη συνεργασία μου με το σπιράλ, πιστεύω ότι εμπεριέχονται στην εξής φράση: «Γιατί εκτιμώ ότι πρέπει να συμμετέχω αλλά και ότι μπορώ να βοηθήσω σε αυτό το εγχείρημα του Πέτρου Ψωμά.» Να κάνω της προσπάθεια μου «από μέσα», προκειμένου να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στην επομένη γενιά μια πολύ καλύτερη πόλη από αυτήν που παραλάβαμε.»   

Ο Στέφανος Δημητρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978. Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Πατρών. Από πολύ μικρός μέχρι και σήμερα, είχε στη ζωή του τον αθλητισμό. Ξεκίνησε τα πρώτα αθλητικά του βήματα στην ενόργανη γυμναστική στον Α.Γ.Ο.Π μέχρι που τον κέρδισε το βόλεϊ. Αγωνίστηκε στην Ολυμπιάδα, τον Απόλλωνα, τον Ερμή Πατρών αλλά και του Αίγιου. Κάπως ταυτόχρονα με το τέλος της αθλητικής του πορείας, ξεκινάει και η αθλητική ενασχόλησή του εκτός γηπέδων πλέον. Αναλαμβάνει την οργάνωση του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Πάτρα για 4 χρόνια και έτσι βρίσκεται  πίσω από τη διοργάνωση δεκάδων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων σε όλη την Ευρώπη. 

Η επαγγελματική του συνεργασία με τα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας στη Λωζάννη της Ελβετίας είναι και αυτή που θα τον διδάξει τον τρόπο διοργάνωσης μεγάλων event αλλά και τον τρόπο να προσφέρει την προσωπική του εργασία. Μεγαλύτερο επίτευγμα, η εθελοντική συνεισφορά του στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής, στην Πάτρα το 2007. Έχει πάρει μέρος στην διοργάνωση όλων των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Γυμναστικής που έχουν διεξαχθεί στην πόλη το 1997, το 2002, αλλά και του Masters, το 1999. Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Πανταζή και έχουν ένα αγοράκι, τον Δημήτρη.     

 

3. Ζορμπά Βασιλική του Δημητρίου

Έμπορος 

#κοινωνία

«Να βρει αυτή η πόλη τη χαμένη της ομορφιά που της ανήκει »

«Η ομορφιά έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Εδώ και είκοσι χρόνια προσπαθώ να αναδείξω την ομορφιά του κάθε προσώπου και να τονίσω τη λάμψη που κρύβει καθένας μας. Με στενοχωρεί λοιπόν να ζω σε μια πόλη όπου η αισθητική και η ομορφιά έχουν εξαφανιστεί. Θέλω να συμβάλλω με όποιον τρόπο μπορώ ώστε να λάμψει ξανά η Πάτρα και να νιώθουμε περήφανοι που τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε αυτή. Επέλεξα να σταθώ στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά γιατί μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και την βεβαιότητα ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για μια καλύτερη Πάτρα. Στο σπιράλ, που είναι ανεξάρτητο κομματικά, βρήκα ανθρώπους που όπως κι εγώ θέλουν να παλέψουν για την πόλη που αγαπάμε.»

H Βασιλική Ζορμπά, μέλος πολύτεκνης οικογένειας με τέσσερις αδελφές και πατέρα πρώην στρατιωτικό, ζει και εργάζεται από μικρή ηλικία στην πόλη μας. Αν και λόγω της καριέρας της στο επαγγελματικό μακιγιάζ είχε προτάσεις να φύγει στο εξωτερικό, εκείνη αποφάσισε να μείνει στην πόλη της και να παλέψει γι’ αυτήν.
Από μικρή ανακάλυψε την κλίση της στο μακιγιάζ. Ξεκίνησε την πορεία της από τον όμιλο Estée Lauder, στην MAC Cosmetics, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον διάσημο makeup artist Freddy Kalobratso για να γίνει σύντομα store manager. Αργότερα φοίτησε στη σχολή του Freddy Kalobratso «Makeup Stage» παρακολουθώντας επαγγελματικό μακιγιάζ και ολοκληρώνοντας με άριστα τις σπουδές της. Συνεργάστηκε με επώνυμες εταιρείες όπως ΜAC Cosmetics, Tommy G, Clarins και INGLOT στην οποία υπήρξε αντιπρόσωπος μέσω του καταστήματός της στην Πάτρα. Έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα σε Fashionshows όπως Parthenis, CathyHeydels κ.α.

Είχε την τιμή να συνεργαστεί στο μακιγιάζ για τις καμπάνιες των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ, Δον Ζουάν με πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη και Όρνιθες με τον Γιάννη Μπέζο. Έχει εργαστεί και στον Δήμο Πατρέων συγκεκριμένα στην ΔΕΠΑΠ, δίπλα στον ζωγράφο και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή, τον αξέχαστο Στάθη Χρυσικόπουλο.

Μετά από την πολύχρονη σταδιοδρομία της στον χώρο της ομορφιάς, δημιούργησε τον δικό της χώρο αισθητικής Zorba makeup and beauty στο κέντρο της Πάτρας, στη Ραδινού και καθημερινά δίνει αγώνα για να γίνει ένας ευρωπαϊκός πεζοδρόμος με την αντίστοιχη αισθητική. Ταυτόχρονα, διδάσκει σε ιδιωτικές σχολές και προσφέρει μαθήματα μακιγιάζ σε makeup artists που θέλουν να εξειδικευτούν, αλλά και σε κάθε γυναίκα που ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τα μυστικά του χώρου. Σημαντικό κομμάτι της καριέρας της αποτελεί η συνεργασία της με τον Δήμο Πατρέων για το μακιγιάζ στις Βασίλισσες του καρναβαλιού που προσέφερε αφιλοκερδώς από την αγάπη της για την πόλη. Μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη δουλειά της και τον γιο της, τον Αργύρη. 

 

4. Καραγκιαούρης Ιωάννης του Κωνσταντίνου      

Ιδιωτικός Υπάλληλος

#πολιτισμός

«Είμαστε ο πολιτισμός που επιλέγουμε»     

«Η ενασχόληση μου για πρώτη φορά με τα κοινά, μου δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχω σε λύσεις που θα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους τους κατοίκους του δήμου μας. Συμμετέχοντας στις δημοτικές εκλογές, έχω τη δυνατότητα να εκφράσω τις απόψεις μου και να συμβάλω στη διαμόρφωση της πολιτικής της πόλης μας. Το ανεξάρτητο από κόμματα, σπιράλ και ο Πέτρος Ψωμάς, μου έδωσαν την ευκαιρία να διευρύνω τη σκέψη μου και μέσα από την ομάδα #πολιτισμός που δραστηριοποιούμαι, να αισθανθώ πως μπορώ να βάλω ένα λιθαράκι στην πραγματοποίηση του οράματός τού, που πλέον έχει γίνει όραμα όλων μας.»  

Ο Γιάννης Καραγκιαούρης γεννήθηκε το 1979 στην Πάτρα, όπου μεγάλωσε, σπούδασε και εργάζεται. Είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας στον τομέα των πωλήσεων, με 20 χρόνια προϋπηρεσία σε τοπικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Έχει σπουδές με ειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων και στον προγραμματισμό Η/Υ και έχει αναπτύξει ισχυρές δεξιότητες στη διαχείριση των πωλήσεων και την ανάλυση δεδομένων. Το παρελθόν του στον προσκοπισμό του έχει διδάξει αξίες όπως η αυτοπεποίθηση, η προσήλωση στους στόχους και η συνεργασία σε ομάδα. Είναι ένας αποφασιστικός λήπτης αποφάσεων με ικανότητες επικοινωνίας και παρουσίασης και μπορεί να διαπραγματεύεται με επιτυχία σε διαφορετικά επίπεδα. Είναι πατέρας τριών παιδιών, αγαπά τον χρόνο που περνά μαζί τους και έχει διδαχτεί τη σημασία της ισορροπίας ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή.

 

5. Μαμασιούλας Αριστείδης (Άρης) του Αλεξίου 

Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Διπλ. Οικονομολόγος Μηχανικός 

#ανάπτυξη

«Δίκαιη ανάπτυξη, Πάτρα φιλική χωρίς αποκλεισμούς»

«Θεωρώντας τον εαυτό μου ενεργό πολίτη , το σπιράλ με σήκωσε από τον καναπέ το 2021, ώστε να συμβάλω στα κοινά της Πάτρας μέσα από μια παράταξη με γνήσιο ενδιαφέρον για την πόλη, χωρίς πολιτικά «γραμμάτια». Οι φρέσκιες απόψεις και η συνεργασία με συνδημότες που αγαπούν την Πάτρα, ανεξαρτήτου πολιτικής προέλευσης (εντός του δημοκρατικού τόξου), είναι η συνταγή για τον μετασχηματισμό της Πάτρας σε μια σύγχρονη πόλη, που θα ελκύει ταλέντα, θα φροντίζει τον λαό της, θα σέβεται το περιβάλλον και θα δημιουργεί αξία για όλους.»

Ο Άρης Μαμασιούλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πάτρας το 1985, το 1990 απέκτησε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το 1993 του Οικονομολόγου Μηχανικού  από το  Πολυτεχνείο Άαχεν (Γερμανία). Πάντα στόχος του ήταν να ζει και να δημιουργεί στην Πάτρα. Εργάστηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην οικογενειακή επιχείρηση ηλεκτρομηχανολογικών έργων στη βιομηχανία και μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε για 9 έτη στην ελληνική πολυεθνική  FRIGOGLASS ΑΒΕΕ. 

Από το 2004 εργάζεται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα», δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον σχεδιασμό, τη βελτίωση και αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων αλλά και προώθησης της επιχειρηματικότητας. Ταυτόχρονα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Πάτρας στον τομέα της καινοτομίας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις. 

Υπήρξε για 10 χρόνια αθλητής βόλεϊ στον Απόλλωνα Πάτρας, τον οποίο υπηρέτησε και για 12 χρόνια ως διοικητικός παράγοντας, τόσο στον ερασιτέχνη όσο και στην ΚΑΕ, συμβάλλοντας στην αναγέννηση του Συλλόγου κατά τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας 2000. Είναι μέλος του ΤΕΕ του ΠΣΔΜΗ, συντονιστής της επιτροπής ανάπτυξης του ΤΕΕΔΕ και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου-Λυκείου Πάτρας. Ως μέλος του πολιτικού συμβουλίου του σπιράλ, είναι συντονιστής του #ανάπτυξη. Έχει παντρευτεί την εκπαιδευτικό Ελένη Ραυτοπούλου και έχουν 2 παιδιά.

 

6. Παναγιώτου Παύλος του Γεωργίου 

Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός

# υποδομές

«Για μία Πάτρα εξωστρεφή και σύγχρονη»  

«Η πόλη που ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουν τα παιδιά μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σελίδα και να γυρίσει το βλέμμα προς το μέλλον. Το πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε με ομαδική δουλεία και χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος να το καταφέρουμε. Η πόλη μας έχει τις προδιαγραφές να γίνει μια ελκυστική και σύγχρονη πόλη, αλλά χρειάζονται άτομα με φρέσκιες ιδέες και εξωστρέφεια. Είμαι πεπεισμένος ότι ένα τέτοιο άτομο είναι ο Πέτρος Ψωμάς.»

Ο Παύλος Παναγιώτου γεννήθηκε και κατοικεί στην Πάτρα, τελείωσε το 3ο Γενικό Λύκειο και είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών. Από το 2005 διατηρεί τεχνικό γραφείο στο κέντρο της Πάτρας με αντικείμενο τις μηχανολογικές μελέτες και τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, ενώ εργάζεται και ως τεχνικός ασφαλείας σε επιχειρήσεις της περιοχής. Από το 2012 είναι ενεργειακός επιθεωρητής και ασχολήθηκε με όλα τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών. Το 2021 μαζί με μια παρέα φίλων δημιούργησε την ομάδα Patraswhiskyfriends με αντικείμενο τη γευσιγνωσία πάνω στο ουίσκι.

 

Διαβάστε επίσης