Μαντλίν Μακάν: Τα «στοιχεία» που βρέθηκαν από τις αρχές στην Πορτογαλία

«Στοιχεία» ανακαλύφθηκαν κατά τις έρευνες που διεξήχθησαν στην Πορτογαλία στο πλαίσιο της διερεύνησης της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν το 2007, αλλά ίσως δεν έχουν σχέση με την υπόθεση, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Μπρούνσβικ στη Γερμανία.

Η πορτογαλική αστυνομία πραγματοποίησε στα τέλη Μαΐου έρευνες που διάρκεσαν τρεις ημέρες κοντά σε φράγμα νερού στο Σίλβες, μια κοινότητα στην τουριστική περιφέρεια του Αλγκάρβε (νότια Πορτογαλία) έπειτα από αίτημα των γερμανικών αρχών.

«Βρέθηκαν ορισμένα στοιχεία στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης. Θα αναλυθούν μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η γερμανική εισαγγελία, προσθέτοντας πως είναι «ακόμη πολύ νωρίς» για να προσδιοριστεί αν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Τι θα γίνει με τον βασικό ύποπτο

«Η έρευνα που διεξήχθη στο Μπρούνσβικ σχετικά με τον 46χρονο ύποπτο θα συνεχισθεί πιθανόν για καιρό ακόμη», προειδοποίησε η εισαγγελία.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία για το βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία, ταυτοποιήθηκε το 2020 από τους γερμανούς ανακριτές ως ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ένας υπότροπος παιδεραστής που είχε ζήσει χρόνια στο Αλγκάρβε.

 

Σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, οι ερευνητές συνέλεξαν στη διάρκεια των ερευνών δείγματα χώματος και συγκέντρωσαν πολλά κομμάτια ιστού που βρήκαν εκεί.

Πάντα σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, οι αστυνομικοί αναζητούσαν μια ροζ κουβέρτα ή την πυζάμα που φορούσε η Μάντι το βράδυ της εξαφάνισής της.

Η περιφέρεια του φράγματος του Αράντε, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιολιομέτρων από εκεί όπου εξαφανίσθηκε η «Μάντι», είχε ήδη ερευνηθεί το 2008, μεταξύ άλλων και από δύτες, οι οποίοι δεν είχαν βρει παρά μόνο απομεινάρια ζώων.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο γερμανός ύποπτος πήγαινε συχνά εκεί και φέρεται να είχε περιγράψει το μέρος σαν τον «μικρό παράδεισό» του.

Λίγο πριν γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλιά της, η Μάντλιν Μακάν εξαφανίσθηκε στις 3 Μαΐου 2007 από το δωμάτιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Πράια ντα Λουζ, ένα μικρό θέρετρο του Αλγκάρβε όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο.

Η εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας οδήγησε σε μια μεγάλη διεθνή εκστρατεία από την Κέιτ και τον Τζέρι Μακάν για να την ξαναβρούν και παραμένει ένα από τα μεγάλα εγκληματολογικά αινίγματα των τελευταίων ετών.