Αντώνης Χαροκόπος: Παρέμβαση σε επιστημονική ημερίδα

 

Σε ανάρτησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Δυτικής Ελλάδας, Γ΄Αντιπρόεδρος Ε.Σ.ΑμεΑ,Πρόεδρος Ομοσπ. ΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας & Ν. Ι.Νήσων Αντώνης Χαροκόπος ανέφερε:

Εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ομοσπονδία συμμετείχα στις δράσεις Ενημέρωσης του κοινού και στην Επιστημονική Ημερίδα ενόψει της της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση που διοργάνωσε
ο Σύλλογος Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας
στις 30-31 Μάϊου.
Χαιρετισμός Ημερίδας:
Η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης αποτελεί ευκαιρία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τις επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους και στην κοινωνική τους δραστηριότητα.
Επίσης, αποτελεί ημέρα που αναδεικνύεται η αναγκαιότητα συμβολής της Πολιτείας στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, στην πρόβλεψη για αποκατάσταση και γενικότερα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προώθηση της ανεξαρτησίας των Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Είναι πολύ σημαντική η συμβολή του Συλλόγου στην υποστήριξη και στην ενημέρωση των πασχόντων και των οικογενειών τους μέσω κοινωνικών δράσεων και παρεμβάσεων στα αρμόδια κρατικά όργανα.
Οι παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες απαιτούν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ενότητα και σταθερότητα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.
Συ στρατευόμαστε στο πλευρό της Ένωσης, φορέα μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων και διαδίδουμε το σύνθημά της «Όλοι Μαζί-Κερδίζουμε Ενωμένοι».

Διαβάστε επίσης