Η κυβέρνηση της Ιταλίας αρνείται πως παρακολουθούνται δημοσιογράφοι

01/06/2023 | 09:08

 

Η ιταλική κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι διέψευσε πως γίνονται υποκλοπές επικοινωνιών δημοσιογράφων και πολιτικών, με ανακοίνωση του υφυπουργού προεδρίας Αλφρέντο Μαντοβάνο.

«Ουδέποτε ενέκρινα, αφότου ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση, υποκλοπές με στόχο δημοσιογράφους ή πολιτικούς», διαβεβαίωσε ο Μαντοβάνο.

Η διάψευση ακολουθεί τη δημοσίευση βιβλίου των δημοσιογράφων Λουίτζι Μπιζινιάνι και Πάολο Μαντρόν, που τιτλοφορείται «Οι ισχυροί στους καιρούς της Τζόρτζια», κατά το οποίο η κυρία Μελόνι «ενημερώθηκε» λίγο προτού αναλάβει τα καθήκοντά της πως «αρκετές προσωπικότητες» τελούν υπό παρακολούθηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επισήμανε στην εφημερίδα La Repubblica ότι «προληπτικές» υποκλοπές μπορούν να γίνονται νόμιμα από τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά μόνο αν κινδυνεύει η κρατική ασφάλεια.

Ο Ρέντσι κάλεσε τον Μαντοβάνο να «διαψεύσει καθαρά» πως παρακολουθούνται οι επικοινωνίες δημοσιογράφων και πολιτικών.

Ο υφυπουργός προεδρίας δήλωσε έτοιμος να προσκομίσει «όλες τις πληροφορίες που κρίνεται πως είναι χρήσιμες» στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Ασφάλεια της Δημοκρατίας (COPASIR), καθ’ ύλη αρμόδια για τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών.

https://www.zougla.gr/

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Απανθρακώθηκε νεαρός σε σοκαριστική μετωπική σύγκρουση οχημάτων στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πανικός στο κέντρο της Πάτρας: Σωλήνας έφυγε από οικοδομή και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα – Στο ένα βρισκόταν μητέρα με ανήλικα παιδιά ΦΩΤΟ

Λευκάδα: 24χρονη κατέρρευσε ενώ της γίνονταν πρόταση γάμου – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο 16χρονοι που είχαν εξαφανιστεί την Κυριακή

Πάτρα: Ληστεία σε μίνι μάρκετ τα ξημερώματα – Ο δράστης απείλησε με μαχαίρι τον υπάλληλο