Εντείνονται οι προεκλογικές δραστηριότητες - Οι στόχοι των κομμάτων για τις δεύτερες κάλπες

 

 

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, η σφοδρή πολιτική σύγκρουση κλιμακώνεται, με επίκεντρο τα ζητήματα τηςοικονομίας και της φορολογίας και τη Νέα Δημοκρατία να βάζει στο ίδιο κάδρο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, στον απόηχο των δηλώσεων στελεχών τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιόδευσε στην Κρήτη, επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει κανείς εφησυχασμός». Από το Θέρισο Χανίων, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την επανα-βεβαίωση της ισχυρής εντολής, που κατέγραψαν οι κάλπες της 21ης Μαΐου, για μία Νέα Δημοκρατία – όπως είπε χαρακτηριστικά – ισχυρή, μία κυβέρνηση, η οποία θα εγγυάται τη σταθερότητα, και την προκοπή του τόπου.

Όπως είπε «αυτή η σταθερή κυβέρνηση σήμερα είναι προϋπόθεση ευημερίας για την ελληνική κοινωνία. Διότι το τελευταίο το οποίο θα θέλαμε, πιστεύω, είναι να έχουμε μια κυβέρνηση με μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό. Χρειαζόμαστε να έχουμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αντίστοιχη -γιατί όχι και μεγαλύτερη- με αυτή την οποία είχαμε την περασμένη τετραετία, ώστε με λυμένα τα χέρια να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε μιλήσει».

Η υποδοχή στο Πέραμα Ρεθύμνης, στις Βρύσες Αποκορώνου, στον Πλατανιά και στο Καστέλι Κισσάμου ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Με όρους ποδοσφαιρικού αγώνα μίλησε για τις δεύτερες εκλογές: «Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια πάλι. Δεν είναι πρώτος και δεύτερος γύρος εδώ. Δεν είναι ποδοσφαιρικό ματς, “κερδίσαμε 4 – 0 και κρατάμε το σκορ αυτό στο δεύτερο ματς”. Εδώ ξεκινάμε από την αρχή. Από την αρχή, λοιπόν, πάμε να γεμίσουμε τις κάλπες με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας. Είμαστε νικητές, δεν είμαστε αλαζόνες. Είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν είμαστε υπερφίαλοι».

Στην πρώτη γραμμή των δημόσιων τοποθετήσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας οι προτεραιότητες του «γαλάζιου» κυβερνητικού προγράμματος, αλλά και η ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τσίπρας: «Χαμένες μάχες είναι μονάχα οι μάχες που δεν δίνονται»

Μήνυμα από την πλατεία της 17ης Αυγούστου από την ιστορική Κοκκινιά, ότι μαζί θα δώσουμε τη μάχη κι ότι δεν εγκαταλείπει, όπως είπε στις δύσκολες στιγμές έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Και σημείωσε με έμφαση, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.

Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα των εκλογών τόνισε ότι «δεν κρίνονται μόνο κόμματα και πρόσωπα. Κρίνονται οι ζωές μας. Οι ζωές των εργαζομένων, των νέων, των μικρομεσαίων, της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στις 25 Ιουνίου δεν διαλέγουμε διαχειριστή της εξουσίας. «Ο ελληνικός λαός καλείται να διαλέξει με ποιο σχέδιο θα πορευτεί η χώρα τα επόμενα χρόνια» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του έλαβε το μήνυμα και «βάζει το πήχη ψηλά για να διορθωθούμε». «Όχι για να κρατήσουμε τις έδρες μας και τα ποσοστά μας αλλά για κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης. Για να κρατήσουμε ζωντανή τη συνοχή της κοινωνίας απέναντι σε πολιτικές που θέλουν να τη συνθλίψουν, να την αποδυναμώσουν. Χαμένες μάχες είναι μονάχα οι μάχες που δεν δίνονται. Εμείς όχι μόνο θα τη δώσουμε αλλά θα ματώσουμε αν χρειαστεί, για να τη κερδίσουμε. Αδύνατο δεν υπάρχει για τις κοινωνίες και τους λαούς που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο» είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 12:00 το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, στο Ακροκέραμο Κερατσινίου και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ.

Ανεβάζουν στροφές και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

«Επιδιώκουμε φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε από την Πολίχνη ο Νίκος Ανδρουλάκης.  «Το ΠΑΣΟΚ πουθενά στο πρόγραμμά του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Ακριβώς το αντίθετο. Έχει ψηφίσει τρεις φορές τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ευάλωτους Έλληνες και τη μεσαία τάξη, η προοδευτική μείωση των φόρων γενικότερα» είπε και καταλόγισε στη ΝΔ ότιυπερασπίζεται τους λίγους και ισχυρούς και όχι τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Στην απεργιακή κινητοποίηση των μεταλλεργατών, οι οποίοι κατάφεραν στη ζώνη του Περάματος να γίνει υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που είχαν υπογράψει, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε μια μέρα «αποτρέψαμε 10 πλειστηριασμούς με την κινητοποίηση των εργαζομένων και τη συμβολή του ΚΚΕ. Επίσης, το μεσημέρι οι μεταλλεργάτες μετά την απεργιακή τους κινητοποίηση κατάφεραν στη ζώνη του Περάματος να γίνει υποχρεωτική η ΣΣΕ που είχαν υπογράψει και αφορά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. (…) Για αυτό λέμε πιο δυνατό ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός», είπε.

«Δεν μπορεί να ασκηθεί σοβαρή πολιτική με ψέματα» υπογράμμισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Θεωρώ ότι η Ελληνική Λύση μέσα στα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα, είναι η πατριωτική φωνή. Είναι το μοναδικό ελληνικό πατριωτικό κόμμα εντός της Βουλής. Εμείς κάναμε μία έκκληση συστράτευσης και κάπου εδώ θα πω κάτι χαμογελώντας. Το πρόβλημα στην Ελλάδα ότι όλοι θέλουμε να γίνουμε στρατηγοί, όλοι θέλουμε να γίνουμε αρχηγοί. Και το χειρότερο από όλα. Όλοι θέλουν να γίνουν βουλευτές.» είπε.

https://www.ertnews.gr/

Διαβάστε επίσης