Πέθανε ο ηθοποιός Πέτερ Σιμόνισεκ - Ο πατέρας στην ταινία «Τόνι Έρντμαν»

 

Ο Αυστριακός κωμικός Πέτερ Σιμόνισεκ ο οποίος έγινε γνωστός με καθυστέρηση στο εξωτερικό για τον ρόλο του πατέρα στην ταινία «Τόνι Έρντμαν» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, πέθανε τη Δευτέρα 29 Μαΐου σε ηλικία 76 ετών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω τον θάνατό του» που επήλθε στη Βιέννη όπου και ζούσε, δήλωσε εκπρόσωπος της αυστριακής ένωσης εθνικών θεάτρων.

Γεννημένος στην Αυστρία στις 6 Αυγούστου 1946, ο Πέτερ Σιμόνισεκ όφειλε τη δημοτικότητά του στο γερμανικό κοινό στην ικανότητά του να ερμηνεύει πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες, είτε επρόκειτο για θεατρικά βοντβίλ είτε για το κλασικό ρεπερτόριο του φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ.

Όμως αυτός ο γιος οδοντίατρου εμφανίστηκε αργά κάτω από τα φώτα της ράμπας του παγκόσμιου σινεμά με τον ρόλο του ιδιότροπου πατέρα στην κωμωδία «Τόνι Έρντμαν» της Γερμανίδας σκηνοθέτη Μάρεν Άντε που έλαβε το βραβείο της διεθνούς ένωσης κριτικών στις Κάννες το 2016.

Την κόρη του στη ταινία αυτή υποδύθηκε η Σάντρα Χίλερ που είχε την τιμητική της στην Κρουαζέτ την περασμένη εβδομάδα καθώς έπαιξε στην ταινία «Ανατομία μιας πτώσης» που έλαβε τον Χρυσό Φοίνικα καθώς και στο «The Zone of Interest» που απέφερε στην ταινία το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης