Δεύτερη επίθεση οχιάς μέσα σε λίγα 24ωρα - Στο νοσοκομείο 55χρονη

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, μια γυναίκα μεταφέρεται τραυματισμένη σε νοσοκομείο από δάγκωμα οχιάς.

Αυτήν τη φορά ήταν στην αυλή του σπιτιού της, στον Βόλο, όταν το δηλητηριώδες ερπετό πετάχτηκε και της επιτέθηκε.

Το χρονικό

Η 55χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε με αφόρητους πόνους στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η οχιά επιτέθηκε και δάγκωσε τη γυναίκα αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Αρχικά, η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίστηκε κρίσιμη, αλλά το πρωί της Τρίτης οι γιατροί διαπίστωσαν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης.

Η οχιά είχε καταφέρει να τρυπώσει στην αυλή του σπιτιού στη Νέα Αγχίαλο. Μετά την επίθεση, η πεθερά της τραυματισμένης γυναίκας χτύπησε το δηλητηριώδες φίδι με ένα βαρύ αντικείμενο και το σκότωσε, πριν φτάσουν στο σημείο οι Πυροσβέστες.

Κερδίζει τη μάχη η ερπετολόγος στη Θεσσαλονίκη

Κάθε μέρα και καλύτερα πηγαίνει η 39χρονη ερπετολόγος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Η δίκη της περιπέτεια ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, όταν οχιά τη δάγκωσε μέσα σε σχολείο της πόλης.

«Δεν κάνει πάντα τις ίδιες αντιδράσεις σε όλους τους ασθενείς,  όμως είναι κάποιοι που έχουν αλλεργικό υπόβαθρο, που δημιουργούν αναφυλακτικό σοκ», σημειώνει ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Στο πλευρό της 39χρονης βρίσκονται από την πρώτη μέρα στενοί συγγενείς και φίλοι.

Κάθε χρόνο, όπως λέει ο κ. Καπραβέλος, καταγράφονται στην Ελλάδα 150 με 200 επιθέσεις από φίδια.

Η εποχή που διανύουμε είναι η πιο επικίνδυνη

«Εάν δεν πάρει άμεση θεραπεία, κινδυνεύει η ζωή. Είναι από τα πιο επικίνδυνα».

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν πως χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και γρήγορη αντίδραση σε περίπτωση επίθεσης από φίδι, με τη μεταφορά του ατόμου σε νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του περιστατικού από γιατρούς.

«Λιποθύμησε στην εξώπορτα, μούδιασε ολόκληρη»

Η συννυφάδα της 55χρονης που τη δάγκωσε φίδι μίλησε στο LIVE NEWS.

«Έχει πάρα πολλά χόρτα, δεν θέλει να τα ραντίσει γιατί φοβάται το ράντισμα, κι όπως πήγε να βγάλει ένα χόρτο την τσίμπησε το φίδι, οχιά. Πήρε τηλέφωνο τον γιο της που είναι στον Βόλο και ο γιος της πήρε τον θείο τηλέφωνο, το άνδρας μου και πήγε και την βρήκε λιποθυμισμένη, δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα, μεγάλη ιστορία. Δηλαδή τη σώσαμε με λίγα λόγια. Την σώσαμε παρατρίχα. Λιποθύμησε στην εξώπορτα, μούδιασε ολόκληρη. Την δάγκωσε στο δάχτυλο ευτυχώς, γιατί εάν τη δάγκωνε πιο πάνω δεν θα μιλούσαμε τώρα για καλύτερα, θα ήταν χειρότερα».

megatv.com

Διαβάστε επίσης