Πάτρα: Ο Γιώργος Παπανδρέου στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης - ΦΩΤΟ

Ενημερώθηκε για το δομικό πρόβλημα της ανεργίας

Ο Πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα την Διεύθυνση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης(Δ.ΥΠ.Α- ΟΑΕΔ) στην Πάτρα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Ζαχαρία Τοκατλίδη αλλά και τους εργαζομένους των τμημάτων, για το δομικό πρόβλημα της ανεργίας και την αναγκαιότητα να  υποστηριχθεί η Δ.ΥΠ.Α με την ενίσχυση την επαγγελματικής εκπαίδευσης και την απαραίτητη σύνδεση των τοπικών εργασιακών αναγκών με την αντίστοιχη ζήτηση εργασίας. Επισημάνθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων επιμόρφωσης και επιχορήγησης της απασχόλησης σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.
image1_1_11zon.jpg
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εξέφρασε την άποψη, ότι πρέπει να  δρομολογηθεί ποιοτική καταγραφή των επαγγελμάτων που έχουν ζήτηση, να διευρυνθεί η στοχευμένη κατάρτιση με συστηματική εξατομικευμένη εκπαίδευση, ούτως ώστε να υπάρχει εξέλιξη στον επαγγελματικό βίο των εργαζομένων αλλά και στη συνολική αναμόρφωση του εργασιακού τοπίου.