Καραμανδάνειο: Συνάντηση Γιαννάκου με το Σωματείο Εργαζομένων - Τι ειπώθηκε για την υπόθεση της Πάτρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Καραμανδανείου, αναφέρονται τα εξής:

Χθες, 29/05/2023,επισκέφθηκε το νοσοκομείο μας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κ. Γιαννάκος Μιχάλης καθώς και μέλη του Γενικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος εξέφρασε την συμπαράστασή του στους ιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων της Πάτρας που συκοφαντούνται αναίτια στις δικαστικές αίθουσες. Τόνισε ότι δεν θα ανεχθούμε καμιά επίθεση στο έργο και την υπόληψη των ιατρών.

Στη συνέχεια το Σωματείο Εργαζομένων του Καραμανδανείου συζήτησε με τον Προέδρο, τα μέλη του Δ.Σ και το προσωπικό του νοσοκομείου μας για  σοβαρά ζητήματα όπως η  παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και το νέο ΦΕΚ περί καθορισμού ανθυγιεινού επιδόματος σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες.

Σχετικά με τους επικουρικούς υπαλλήλους και τις συμβάσεις τους που λήγουν 31/12/2023 ήταν καθησυχαστικός και  πιστεύει ότι θα παραταθούν . Όσον αφορά το ανθυγιεινό επίδομα η ΠΟΕΔΗΝ έχει ήδη καταθέσει ένσταση στο Υπουργείο Οικονομικών για τις αδικίες, τους διαχωρισμούς και τους αποκλεισμούς  στον καθορισμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Μετά την εκλογική περίοδο θα υπάρξει οργάνωση για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης