Σήμερα η απόφαση για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

 

Το πράσινο φως αναμένεται να δώσει σήμερα -εκτός απροόπτου- η νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στο αίτημα των Βελγικών αρχών για να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη που έχει καταγγελθεί για βιασμό και ξυλοδαρμό της Ελληνίδας νομικού Ελένης Χρονοπούλου.

Η διαδικασία κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς δεδομένου ότι ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής ζητούσε να αρθεί η ασυλία του προκειμένου να  καταθέσει στην Βελγίδα ανακρίτρια.

Η συνεδρίαση της Juri που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες κεκλεισμένων των θυρών με τον εισηγητή, τον Πολωνό Ευρωβουλευτή Αντρέι Χαλίτσκι, να παρουσιάζει στα μέλη  της Επιτροπής τα στοιχεία που βαρύνουν τον Αλέξη Γεωργούλη και να ενημερώνει ότι ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να βρεθεί σε ακρόαση προκειμένου να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες

Τι ζητά ο ευρωβουλευτής

Άνθρωποι από το περιβάλλον του Έλληνα ευρωβουλευτή εξέφρασαν στη «Ζούγκλα» την ικανοποίησή τους για τη σημερινή απόφαση καθώς όπως ανέφεραν «ο ίδιος ελπίζει στην ταχύτερη πρόοδο της διαδικασίας ώστε να προχωρήσει  η υπόθεση το συντομότερο δυνατό.»

Αμέσως μετά την απόφαση της νομικής επιτροπής η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θα εισαχθεί στη μίνι Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου που θα δώσει ή όχι το τελικό OK  για την άρση της βουλευτικής ασυλίας .

Αν τελικά αρθεί η ασυλία - κάτι που θεωρείται βέβαιο - τότε αυτό σημαίνει ότι στις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου ο Αλέξης Γεωργούλης θα πάρει στα χέρια του τη δικογραφία και στη συνέχεια θα εμφανιστεί στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Αυτή τη στιγμή φέρει την ιδιότητα του υπόπτου και όχι του κατηγορούμενου καθώς δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.

Η καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό έχει καταγγελθεί τον Ιανουάριο του 2020 στη Βελγική Αστυνομία και τέσσερις μήνες μετά δόθηκε το όνομα του ευρωβουλευτή στις αρχές.

Εκείνος δεν μπορούσε να συλληφθεί καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο και όπως υποστηρίζει έμαθε για την καταγγελία σε βάρος του  την Μεγάλη Παρασκευή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ιδέα όπως δηλώνουν οι δικηγόροι του ότι είναι ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης καταγγελίας .

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης