Αποσύρεται από τις εκλογές το κόμμα ΕΑΝ του Κανελλόπουλου

 

 

«Θα ακολουθήσει αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση του ΕΑΝ μετά τις εκλογές» ανέφερε ο κ. Κανελλόπουλος

Ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, γνωστοποίησε πως το κόμμα ΕΑΝ, του οποίου είναι επικεφαλής, δεν θα κατέλθει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο ίδιος υποδεικνύει ως βασικές αιτίες το πολωτικό εκλογικό κλίμα, αλλά και το γεγονός πως το κόμμα δεν έχει πόρους και χρόνο για να προετοιμαστεί καταλλήλως.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο πρώην ανώτατος εισαγγελέας, επιβεβαιώνει με τον πλέον σαφέστατο τρόπο το γεγονός πως δεν θα δώσει την εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου. Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε ως «μη ικανοποιητική» την εκλογική παρουσία του ΕΑΝ, ενώ μιλάει για «πετροβολισμό του με μπαράζ αρνητικών αναφορών στο διάστημα της κυοφορούμενης εκλογικής συμπόρευσης με τον Ηλία Κασιδιάρη, και στραγγαλισμό του μετά».

«Το κόμμα δεν αναστέλλει την λειτουργία του»

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κανελλόπουλος ξεκαθαρίζει ότι η μη συμμετοχή του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, δεν σημαίνει πως θα αναστείλει την λειτουργία, ενώ ταυτόχρονα  προαναγγέλλει ανασυγκρότηση και οργάνωση μετά τις εκλογές.

Ακόμη στις εκλογές της 21ης Μαϊου, το κόμμα “ΕΑΝ”, που είχε ιδρύσει ο ίδιος και με το οποίο κατήλθε στις εκλογές μετά το ναυάγιο της συμφωνίας να τεθεί επικεφαλής των “Ελλήνων” του Ηλ. Κασιδιάρη, κατέγραψε εξαιρετικά χαμηλές πτήσεις, καθώς σε σύνολο 37 κομμάτων κατέλαβε την 18η θέση στην προτίμηση των εκλογέων, με ποσοστό 0,26% και 15.177 ψήφους. 

Τι ανέφερε σε ανακοίνωση του ο κ. Κανελλόπουλος

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Κανελλόπουλος: «..Η αναπότρεπτη πόλωση που θα υπάρξει μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου, καθώς και οι εγγενείς δυσκολίες του Κόμματος, υπαγορεύουν τη μη συμμετοχή του ΕΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ως εκ τούτου, κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση. Διαβεβαιώνουμε όμως το Λαό ότι θα παραμείνουμε δίπλα του σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που έπονται για την πατρίδα. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, με στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης, την αναστύλωση των θεσμών, την πάταξη του εγκλήματος και την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, έως και την οικονομική εξύψωση και ευημερία όλων των κοινωνικών τάξεων.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη».

https://www.in.gr/