ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Πάτρα: Νεκροί σε αναμονή - Ο Δήμος μειώνει τον αριθμό των κηδειών στα δημοτικά νεκροταφεία, λόγω έλλειψης εργατών!

 

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στα γραφεία τελετών της Πάτρας η απόφαση της δημοτικής Αρχής να περιορίσει τον αριθμό των κηδειών στα δύο μεγάλα δημοτικά κοιμητήρια (Α’ και Β’) σε έξι ημερησίως και μέχρι τις 3 το μεσημέρι, εξαιτίας της έλλειψης εργατών ταφής.

Το πρόβλημα ανέκυψε μετά και τις νέες συνταξιοδοτήσεις εργατών, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχει ένας εργάτης ταφής για όλα τα δημοτικά κοιμητήρια, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται οι δυνατότητες κάλυψης των αναγκών.
Τα γραφεία τελετών έχουν ήδη ενημερωθεί κι ενώ υπάρχει διάθεση αφενός κατανόησης κι αφετέρου, συνεργασίας για την αναζήτηση ευέλικτου προγράμματος που δεν θα προκαλέσει αναστάτωση στη λειτουργία τους, αλλά και στις οικογένειες που ενώ βιώνουν μία απώλεια δικού τους ανθρώπου η «αναμονή» παρατείνει τον πόνο τους, δεν παύει να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί δραστικές λύσεις.
Όπως έχει γίνει γνωστό, είναι αδύνατον να γίνονται περισσότερες από τρεις κηδείες στο κάθε δημοτικό νεκροταφείο ημερησίως, όπως επίσης, και δεν μπορεί ο ίδιος εργάτης να εργάζεται και πρωί και απόγευμα.
Αισιόδοξος για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος εμφανίστηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Αναστασίου, ο οποίος μιλώντας στη «Γ» ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε επαφή με όλα τα γραφεία τελετών, καθώς ενεργός παραμένει ένας εργάτης ταφής, ο οποίος δεν μπορεί να πηγαίνει από νεκροταφείο σε νεκροταφείο, από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Ο Δήμος έχει ήδη προκηρύξει οκτώ θέσεις εργατών ταφής και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση του Δήμου, έχουν προκηρυχθεί οι συγκεκριμένες θέσεις με διάρκεια σύμβασης οκτώ μηνών, οπότε το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί άμεσα με την πρόσληψη των εργατών, που εκτιμούμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε 20 μέρες».

ΓΝΩΜΗ

Διαβάστε επίσης