Νέα εξάδα υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του σπιράλ με τον Πέτρο Ψωμά

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις νέων προσώπων από τη δημοτική παράταξη
Από αριστερά (πάνω) Δημήτρης Νταλαπέρας, Αλέξανδρος Κατσιφάρας, Χάρης Αθανασόπουλος και (κάτω) Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Βιβή Λουκοπούλου και Φώτης Φοής

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ αναφέρονται τα εξής:

Η ομάδα του σπιράλ καθημερινά μεγαλώνει, εξελίσσεται και ισχυροποιείται. Σήμερα ανακοινώνει έξι ακόμα υποψηφίους, οι οποίοι θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά

Έξι νέα πρόσωπα, με το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα στην κοινωνία της Πάτρας, που ξεκινούν μεν από διαφορετικές αφετηρίες, πλην όμως, διαθέτουν από το περίσσευμα της δικής τους δυναμικής για το συλλογικό καλό και το κοινό όραμα του σπιράλ για μια Πάτρα πιο ανθρώπινη, καθαρή, λειτουργική, προσβάσιμη και μια δημοτική αρχή που να σέβεται τους δημότες της!

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ εντάσσονται οι επαγγελματίες Χάρης Αθανασόπουλος, που δραστηριοποιείται στις εκμισθώσεις ακινήτων, για μια «πόλη που μας αξίζει», Παναγιώτης Ηλιόπουλος, δικηγόρος, για «να γίνει το όραμα, δύναμη», Αλέξανδρος Κατσιφάρας, επιχειρηματίας  για μια «Πάτρα, πόλη των ευκαιριών της ανάπτυξης και της δημιουργίας», Δημήτρης Νταλαπέρας, ηλεκτρολόγος μηχανικός, για «να αποκτήσει η πόλη χρώμα και άρωμα» και Φώτης Φοής, ελεύθερος επαγγελματίας «για μια Πάτρα που ανήκει σε όλους μας» καθώς επίσης και η Βιβή Λουκοπούλου, συνταξιούχος, η οποία πιστεύει πως «η χαρά που σου επιστρέφεται όταν προσφέρεις είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή».

 

 

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Αθανασόπουλος Χαράλαμπος (Χάρης) του Ανδρέα      

Εκμισθώσεις ακινήτων          

#παιδεία

 

«Η πόλη που μας αξίζει»

 

«Θέτω υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές για να στηρίξω την πόλη μου να βρει την αίγλη που της αξίζει. Στηρίζω τον Πέτρο Ψωμά και το σπιράλ διότι με εκφράζει η ιδεολογία και οι στόχοι τους. Γνωρίζοντας τον Πέτρο Ψωμά είδα έναν θετικό και ενεργό άνθρωπο για την Πάτρα μας.» 

 

Ο Χάρης Αθανασόπουλος γεννήθηκε το 1980, μεγάλωσε και διαμένει στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου με ειδικότητα προγραμματιστή Η/Υ και αυτοματισμού Η/Υ. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον χώρο των ακινήτων. Είναι ενεργό μέλος στο σχολικό κίνημα ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Σαραβαλίου, καρναβαλιστής - συνιδρυτής του πληρώματος 209 και φιλόζωος. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Φλαμή και έχει δυο παιδιά, την Ελένη 15 ετών και τον Νικόλα 11 ετών. 

 

2. Ηλιόπουλος Παναγιώτης του Ανδρέα     

Δικηγόρος

#κοινωνία

 

«Να γίνει το όραμα, δύναμη!»

 

«Η Πάτρα των κινημάτων, του Πανεπιστημίου, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του δυναμικού εμπορίου, των προσωπικοτήτων, η Πάτρα της Ευρώπης, είναι η δική μου Πάτρα! Ξέρουμε τα πλεονεκτήματά μας και έχουμε εντοπίσει τις αιτίες της οπισθοδρόμησης. Στο παραλιακό μέτωπο, σε κάθε πλατεία, σε κάθε γωνιά της όμορφης πόλης μας, μπορούμε να αναδιοργανώσουμε τη ζωή μας και να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητά μας, δίνοντας αξία στην ιστορική μνήμη της Πάτρας, με την προσοχή μας στραμμένη στους ευάλωτους συμπολίτες μας και στη νέα γενιά. Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, επιλέγουμε συνειδητά να ξεφύγουμε από τις συνηθισμένες πρακτικές και να κάνουμε βήματα μπροστά για την πόλη μας.» 

 

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα και είναι δικηγόρος Παρ’ Εφέταις. 

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αστικού, ποινικού και ευρωπαϊκού δικαίου και εξακολουθεί να επιμορφώνεται, παράλληλα, με τη συνεχή παρουσία του ως μαχόμενος δικηγόρος. Έχει διατελέσει τακτικό μέλος γνωμοδοτικών Επιτροπών του Δήμου Πατρέων, τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού Κέντρου του Δήμου Πατρέων, τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών και τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ο.ΔΗ.Π.  Συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές οργανώσεις και σωματεία με αθλητικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό αντικείμενο. Είναι κάτοχος πτυχίων της Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας και πτυχιούχος του Εθνικού Ωδείου. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Έφη Π. Ράπτη και η κόρη τους Εμμέλεια είναι η αφορμή, όχι απλώς να ονειρεύεται, αλλά, ενεργά να προσπαθεί για μια καλύτερη πόλη.

 

3. Κατσιφάρας Αλέξανδρος του Δημητρίου

Επιχειρηματίας          

#ανάπτυξη

 

«Πάτρα, η πόλη των ευκαιριών της ανάπτυξης και της δημιουργίας»

 

«Στο πρόσωπο του Πέτρου βλέπω τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες ανάπτυξης μιας Πάτρας σύγχρονης, ελκυστικής και ανοικτής σε νέες επιχειρηματικές και τουριστικές προκλήσεις, που στόχο έχουν να αναδείξουν τον τοπικό πλούτο και να τονώσουν την τοπική οικονομία. Για το σπιράλ κύριο μέλημα θα είναι η εύρυθμη λειτουργία της πόλης έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.        


O Αλέξανδρος Κατσιφάρας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1993, όπου ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά έως και σήμερα. Μετά από την αποφοίτησή του από το Λύκειο και αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις, δημιούργησε την Εύ clean, με αντικέιμενο το facility management, παρέχοντας εδώ και δέκα χρόνια υπηρεσίες τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.  Έχοντας στόχο τη συνεχή εξέλιξή του και αναζητώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες στην πόλη των Πατρών, επεκτάθηκε και στον χώρο τ

real estate,  δημιουργώντας το μεσιτικό γραφείο Katsifaras Real Estate. Συνάμα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, σπουδάζει στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΕΑΠ. Η αγάπη του για τον αθλητισμό και τα κοινά τον έφερε να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στον αθλητικό σύλλογο ΑΠΟ Αρόης. Είναι παντρεμένος με τη Θεοδώρα Κανελλακοπούλου, μαθηματικό και στέλεχος σε εταιρεία συμβούλων, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί.    

4. Λουκοπούλου Παρασκευή (Βιβή) του Περικλή  

Συνταξιούχος

#πολιτισμός

 

«Η χαρά που σου επιστρέφεται όταν προσφέρεις είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή»

 

«Δεν θα μπορούσα να μη συστρατευτώ με το σπιράλ σε αυτό τον αγώνα για την αγαπημένη μας Πάτρα. Η συμμετοχή μου στην προσπάθεια ήταν μονόδρομος, λόγω των ξεκάθαρων στόχων της παράταξης, της μη κομματικής προσήλωσης των μελών της και κυρίως της πίστης μου πως ο Πέτρος Ψωμάς έχει την ικανότητα να διευθύνει την ομάδα του «σαν ένας καλός μαέστρος» οδηγώντας την πόλη στην ανάπτυξη που της αξίζει. 

Η εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετράει αρκετά χρόνια και με τα κοινά ασχολούμαι ολόκληρη τη ζωή μου. Έχω όλη την καλή διάθεση και πρόθεση να προσφέρω ανιδιοτελώς, υποκινούμενη αποκλειστικά από την αγάπη για τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου, οι οποίοι βιώνουν τα καθημερινά προβλήματα. Το όραμά μου αφορά στην ανάπτυξη της περιοχής μας και γενικότερα της πόλης μας, με στόχο το συλλογικό όφελος και την άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου.

Θεωρώ ότι η ηθική, η ακεραιότητα και ο δίκαιος αγώνας δύνανται να αναδειχθούν και να υπερισχύσουν έναντι της ανικανότητας, της διαφθοράς και του προσωπικού συμφέροντος. Στη ζωή μου έμαθα να αγωνίζομαι πάντα με επιμονή και υπομονή. Για μένα ο εθελοντισμός είναι ιδεολογία, τρόπος ζωής, κουλτούρας, πολιτισμού».

 

Η Βιβή Λουκοπούλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Μιντιλόγλι. Εργάσθηκε ως στέλεχος στο τμήμα Πληροφορικής και Οργάνωσης του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Μετά από μία 20ετία συνταξιοδοτήθηκε για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και τον εθελοντισμό. Είναι εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο τμήμα Νοσηλευτικής από την ηλικία των 16 ετών. Παράλληλα, υπήρξε μέλος του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, με συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του. Η αγάπη για την παράδοση και τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς την οδήγησαν να γίνει ιδρυτικό μέλος του χορευτικού του τμήματος. Συμμετείχε στα προγράμματα διεθνών ανταλλαγών της AFS (American Field Service), ζώντας ένα χρόνο στις ΗΠΑ και συνεχίζοντας ως εθελόντρια στην Πάτρα. Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Φάρου Ποντίων Πατρών, μέλος του οποίου πρωτοέγινε λόγω της ποντιακής καταγωγής του συζύγου της. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Στεφανίδη (ιδιοκτήτη οδοντοτεχνικού εργαστηρίου στην Πάτρα) και έχουν τρία παιδιά: τη Χρύσα (εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης), τον Δημόκριτο (χειρουργό οδοντίατρο - γναθολόγο) και την Αριάδνη (φοιτήτρια φαρμακευτικής) καθώς και δύο εγγόνια. 

 

5. Νταλαπέρας Δημήτριος του Ιωάννη        

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

#υποδομές

 

«Να αποκτήσει η πόλη χρώμα και άρωμα»  

 

«Η Πάτρα σήμερα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας, δεν είναι αυτή που θέλουμε. Η ποιότητα ζωής που προσφέρει δεν είναι αυτή που μας αξίζει, ειδικά αν σκεφτούμε το ένδοξο παρελθόν της. Ενώ άλλες πόλεις αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς, η πόλη μας βυθίζεται στην ύφεση και την ανεργία. Κάτι πρέπει να αλλάξει ώστε η Πάτρα να γίνει προτεραιότητα  για τον Δήμο και να κερδίσουμε ξανά ευκαιρίες που χάσαμε.» 

 

Ο Δημήτρης Νταλαπέρας γεννήθηκε το 1965 και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Χούνη, ορεινό χωριό στα όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας & Ευρυτανίας. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στην πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1992 είναι μέλος της εταιρείας ATELCO Ο.Ε. με αντικείμενο «ηλεκτρομηχανολογικές εφαρμογές βιομηχανικού αυτοματισμού». Εργάζεται για βιομηχανίες, βιοτεχνίες, τεχνικές εταιρείες, δημόσιους οργανισμούς και επιστημονικούς φορείς. Ζει σαράντα χρόνια στην Πάτρα, την πόλη που αγάπησε και θέλει να αλλάξει. Συμμετέχει ενεργά ως συντονιστής στην ομάδα εργασίας του σπιράλ #υποδομές. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Παπαδημητρίου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών και έχει δυο κόρες την Αγγελική και την Ελένη, φοιτήτριες στο ΕΜΠ. 

 

6. Φοής Φώτιος του Ευσταθίου

Ελεύθερος Επαγγελματίας      

#αθλητισμός

 

«Για μια Πάτρα που ανήκει σε όλους μας»

 

«Αποφάσισα να συμμετάσχω στο σπιράλ γιατί σε αυτό βρήκα ανθρώπους με όραμα,  φρέσκιες ιδέες χωρίς ταμπού και πολιτικές ταυτότητες. Με μπροστάρη τον Πέτρο Ψωμά μπορούμε να δημιουργήσουμε την Πάτρα που ανήκει σε όλους μας.»   


Ο Φώτης Φοής γεννήθηκε το 1969 και είναι γέννημα - θρέμμα πατρινός. Είναι προπονητής ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα εργάζεται μαζί με τα αδέλφια του στην οικογενειακή τους επιχείρηση με αντικείμενο την πώληση νωπών ψαριών στη λαϊκή αγορά των Πατρών.