Φοκάτσια με ντοματίνια, ελιές και φέτα

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για ψωμί

7g μαγιάς ταχείας δράσης

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση (ένα μείγμα χρωμάτων είναι ωραίο)

μικρό μάτσο ρίγανη, με τα φύλλα της, ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

150 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι

100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

 

Εκτέλεση

Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη μαγιά και λίγο αλάτι και ανακατέψτε τα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίξτε σιγά σιγά 350 ml χλιαρό νερό, συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ελαφρώς κολλώδη ζύμη.

Αδειάστε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ξύνοντας τα τοιχώματα του μπολ. Ζυμώστε για 5-10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και λιγότερο κολλώδης. Στη συνέχεια βάλτε την σε ένα καθαρό μπολ, σκεπάστε την με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Λαδώνετε γενναιόδωρα μια ρηχή ορθογώνια φόρμα ψησίματος. Βάλτε μέσα τη ζύμη και απλώστε την με τα χέρια σας μέχρι να φτάσει στις γωνίες της φόρμας. Καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει για άλλα 35-45 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ρίξτε τα ντοματίνια σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε, προσθέστε τη ρίγανη και περιχύστε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και αφήστε τις στην άκρη. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200C στον αέρα.

Πιέστε ομοιόμορφα τις μισές ντομάτες μέσα στη ζύμη, και στη συνέχεια κάντε το ίδιο με τις ελιές. Θρυμματίστε τη φέτα και, στη συνέχεια, πιέστε ξανά ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων σας.

Πασπαλίστε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι. Ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει εντελώς στη φόρμα και, στη συνέχεια, κόψτε το σε φέτες.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης