Διακίνηση ναρκωτικών με… 7 μποφόρ - Από την Αλβανία στην Τουρκία μέσω Δυτικής Ελλάδας

Κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών φτάνουν στο σημείο να αναρτούν στα social media κινηματογραφικές μεταφορές ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας φουσκωτά σκάφη που αναπτύσσουν τεράστιες ταχύτητες.

Οι διακινητές κινούνται από το Μαρόκο στην Ισπανία και από τις ακτές της Αλβανίας μέχρι την Πελοπόννησο και από εκεί στην Τουρκία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Σπύρος Τσαρδάκας: «Μιλάμε για χειριστές που τους βρίσκουμε μόνο σε αγώνες ταχύπλοων σκαφών, δένονται όρθιοι, δεν γίνεται να κάθονται (…) Τα σκάφη αυτά είναι πάρα πολύ γρήγορα, μιλάμε για 60-70 μίλια το λιγότερο της ταχύτητάς τους, η αξία των σκαφών ξεπερνά τα 400.000 ευρώ. Ξεκινούν από την Αλβανία, φτάνουν στην άκρη της Πελοποννήσου, όπου κάνουν ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Μετά φτάνουν στις ακτές της Τουρκίας. Εκεί παραδίδουν την κάνναβη και κάνουν ανταλλαγή με ηρωίνη και γυρίζουν πίσω».

Το βίντεο της ΕΡΤ προέρχεται από το δρομολόγιο Ισπανία – Μαρόκο, έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τις ελληνικές Αρχές, καθώς οι χειριστές σε τέτοια σκάφη έχουν δραστηριότητα και στη χώρα μας.

Το 2019 ελικόπτερο του Λιμενικού βιντεοσκόπησε ένα τέτοιο σκάφος με τον χειριστή του να φοράει κράνος και να μην σταματάει σε κανένα σήμα των ελληνικών Αρχών, που τελικά κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και να κατασχέσουν 1 τόνο κάνναβης σε νησίδα κοντά στην Αλόννησο.

Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί τρία χρόνια νωρίτερα, όταν κατασχέθηκαν 700 κιλά κάνναβης, που σχεδίαζαν να μεταφέρουν με φουσκωτό σε βραχονησίδα απέναντι από τον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, για να τα θάψουν προσωρινά στην άμμο.

ertnews.gr

Διαβάστε επίσης