Εθνικές εκλογές 2023 - Αχαΐα: Έρχεται για 2η φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Το πλάνο της νέας προεκλογικής εκστρατείας

Σε σημειακές αναπροσαρμογές του προεκλογικού μοντέλου για τον… β’ γύρο προχωράει η ΝΔ, κατ’ εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει εγκατασταθεί από χθες στον 3ο όροφο του κτιρίου στην οδό Πειραιώς.

Πληροφορίες του in αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες, μετά τη σαρωτική νίκη της περασμένης Κυριακής, ο γραμματέας της παράταξης Παύλος Μαρινάκης έλαβε τις δύο πρώτες ρητές οδηγίες του Μητσοτάκη: «να φροντίσουν όλοι τις εκλογικές περιφέρειές τους» και «δεν μετράει ο σταυρός, δεν επαναπαύεται κανείς».

Με βάση τις αρχηγικές κατευθύνσεις έχουν πιάσει δουλειά οι επιτελείς της ΝΔ και οι υπεύθυνοι του οργανωτικού – μεταξύ άλλων ο Μαρινάκης, ο Γιάννης Σμυρλής, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Άκης Σκέρτσος, ο Στέλιος Κονταδάκης – με μπαράζ συσκέψεων με όσους εκλέχτηκαν στις 21 Μαΐου και τους υποψηφίους εντός και εκτός Αττικής. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης έχει δώσει άλλωστε για την Κυριακή «ραντεβού» με τους γαλάζιους, ώστε με την ομιλία του να δώσει το επίσημο σύνθημα έναρξης του νέου προεκλογικού αγώνα.

Σε ό,τι αφορά τις συγκεντρώσεις με όλα τα κομματικά… αξεσουάρ (σημαίες, κόρνες κ.λπ.), αυτές θα προγραμματιστούν στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν οπωσδήποτε μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα επιδιωχθεί και τρίτη στην Αχαΐα, όπου η ΝΔ πέτυχε ανατροπή συσχετισμών στις 21 Μαΐου.

Το εν λόγω παραδοσιακό «κάστρο» της Κεντροαριστεράς δεν εντάχθηκε στο πλάνο επισκέψεων του Μητσοτάκη για την πρώτη εβδομάδα, καθώς προκρίθηκαν άλλες περιοχές: Η ιδιαίτερη πατρίδα του Μητσοτάκη, η Κρήτη, στην οποία θα βρεθεί ο ίδιος την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (Λασίθι και Ηράκλειο την πρώτη μέρα, Χανιά και Ρέθυμνο τη δεύτερη).

Μετά την περιοδεία στην Α’ Αθηνών την Πέμπτη, ο Μητσοτάκης θα κατευθυνθεί στη Θεσσαλία (στην Καρδίτσα συγκεκριμένα) την Παρασκευή και στη Χαλκιδική το Σάββατο.

in.gr

Διαβάστε επίσης