Πάτρα: Ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκδήλωση «INTECMED Mediterranean Innovation Days»

26/05/2023 | 15:44

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απηύθυνε χαιρετισμό  κατά την έναρξη  της τριήμερης εκδήλωσης με θέμα  «INTECMED Mediterranean Innovation Days», η οποία συνδιοργανώθηκε  από το Επιμελητήριο Αχαϊας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την υποστήριξη της PATRAS IQ στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου INTECMED-«Θερμοκοιτίδες για την αναζήτηση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην περιοχή της Μεσογείου», με σκοπό την παρουσίαση των 29 επιχειρηματικών ιδεών από 4 χώρες της Μεσογείου (Ισπανίας, Αιγύπτου, Τυνησίας και Ελλάδας).

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου  μεταξύ άλλων ανέφερε, πως  δράσεις  που δημιουργούνται  από τη συνέργεια των φορέων της επιχειρηματικότητας, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων  οφείλουν και πρέπει να μας βρίσκουν αρωγούς.  Γιατί εκτός από την ανάδειξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας. Αυτής της συνέργειας μεταξύ των λαών της Μεσόγειου, της κοινής θάλασσας όλων μας.

Τέλος, τόνισε ότι στο επίκεντρο του προβληματισμού όλων μας, πρέπει να βρίσκεται ο άνθρωπος και το περιβάλλον, η  βιώσιμη και ψηφιακή μετάβαση, ως ζητήματα τοπικής, περιφερειακής και παγκόσμιας στόχευσης. 

 

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό βίας στην πλ. Γεωργίου – 15 άτομα πλάκωσαν στο ξύλο δύο ανήλικα αγόρια και τους τραυμάτισαν με κλειδιά τα πρόσωπα!

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

Πάτρα: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Έστησε καρτέρι για να εκδικηθεί επειδή τον έδειραν το Σάββατο

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Τούμπαρε ΙΧ – Ένα άτομο στο νοσοκομείο του Ρίου (ΒΙΝΤΕΟ)