Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Ξεκινά απόψε η ενότητα “Jazz & More”

ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ «GEORGIOS TSOLIS AND FRIENDS»

Με μια ξεχωριστή συναυλία ξεκινά σήμερα στις 9.30 το βράδυ στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας η ενότητα του Διεθνούς φεστιβάλ “Jazz & More”. Η μπάντα «Georgios Tsolis and friends», αποτελούμενη από τέσσερις διεθνούς φήμης μουσικούς (Georgios Tsolis / piano – Greece , Jorge Vistel / Trunpet – Cuba , Francesco Angiuli / Doubla Bass – Italy, Mauro Beggio / Drums – Italy), θα «ξεναγήσει» το κοινό στους δρόμους της jazz, σε μία από τις πιο σπουδαίες και σημαντικές μορφές μουσικής έκφρασης.

 

Στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων ο πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Τσώλης συναντά στη σκηνή του διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας 3 από τους ποιο δραστήριους μουσικούς της ευρωπαϊκής και διεθνούς μουσικής σκηνής της jazz με σημαντικές συνεργασίες. Με την συνοδεία του βιρτουόζου Κουβανού Jorge Vistel στην τρομπέτα , του Ιταλού Francesco Angiuli στο κοντραμπάσο και του επίσης Ιταλού και πολύ έμπειρου Mauro Beggio στα drums θα συνομιλήσουν μουσικά στη γλώσσα της jazz με βάση συνθέσεις του πιανίστα, τις οποίες έχει δημιουργήσει ανά καιρούς για τα τρίο που έχει συνεργαστεί.

Με τόλμη στην διαφοροποίηση και στην καινοτομία η μουσική του Γιώργου Τσώλη ακολουθεί την φιλοσοφία του που γι’ αυτόν είναι το μονοπάτι προς την εξέλιξη. Με σεβασμό πάντοτε στην παράδοση της Jazz η μουσική του συνδυάζει τον “λόγο” των μεγάλων αυτοσχεδιαστών του είδους και την παράδοση με την δικές του αυθεντικές μουσικές ιδέες. Με γνώμονα την μουσική διά δράση και την ιδέα του collective αυτοσχεδιασμού οι τέσσερις μουσικοί θα περάσουν το μήνυμα και την αγάπη του για την jazz στο μουσικόφιλο κοινό της Πάτρας.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός με αφορμή την πραγματοποίηση της συναυλίας προχώρησε στην παραγωγή video το οποίο είναι ελεύθερα προσβάσιμο μέσω της διεύθυνσης https://youtu.be/fMU2eVkkoA0?t=11

 

Το πρόγραμμα των υπολοίπων ημερών της ενότητας έχει ως εξής:

27/5 Σάββατο Vasilis Kostas & Layth Sidiq Duo “STEPS” Project ώρα 21.30

28/5 Κυριακή Yiorgos Fakanas Group – Tάκης Πατερέλης (saxes), Σάμμυ Αμίρης(piano), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (drums) – ώρα 21.30

29/5 Δευτέρα Εργαστήριο Jazz από το Δημοτικό Ωδείο Πάτρας – ώρα 21.30

 

Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: Ατομικό εισιτήριο (και για τις τρεις ημέρες) 20,00€

Ατομικό ανά ημέρα 10,00€ . Άνεργοι, φοιτητές, άνω των 65 ετών 7,00€

Ομαδικά εισιτήρια άνω των 20 ατόμων 5,00€. Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός είσοδος δωρεάν.

Την Δευτέρα 29 Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί η συναυλία από το σεμινάριο η Γενική Είσοδος είναι 5.00€.

 

Διαβάστε επίσης