Φίδι προκάλεσε πανικό στο Αγρίνιο - ΒΙΝΤΕΟ

 

Μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από την πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, ένα φίδι έκανε την εμφάνιση του.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που συνεργάζεται με δημότη εθελοντή που ασχολείται με την διάσωση της άγριας ζωής.

Επειδή αυτήν την εποχή φίδια κάνουν την εμφάνισή του και μέσα στον αστικό ιστό συνίσταται τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται αφού συνήθως πρόκειται για λαφιάτες, που είναι άκακοι και να ενημερώνουν την Π.Υ. για την απομάκρυνση τους.

Σύμφωνα με τον εθελοντή και συνεργάτη της ΑΝΙΜΑ Ν. Πατερέκα, επρόκειτο τελικά για Λιμνόφιδο (Natrix tessellata) που αλλάζει δέρμα. Από το καταστατικό των περιστατικών που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια έχει καταγραφεί άλλη μία περίπτωση του ίδιου είδους φιδιού μέσα στο κέντρο του Αγρινίου: «Είναι ένα ζώο το οποίο μεταφέρθηκε με κάποιο αυτοκίνητο από κάποια περιοχή που έχει κοντά υδροβιότοπο και δυστυχώς χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης κατέβηκε μέσα στην πόλη. Φίδια ζουν στην πόλη του Αγρινίου όπως είναι γνωστό και εκμεταλλεύονται τον αστικό ιστό για να επιβιώσουν / κάποια μεταφέρονται από την εξοχή με αυτοκίνητα κάποια άλλα όχι σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία».

 

Διαβάστε επίσης