ΚΚΕ στον Τσίπρα: «Αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτοί που την στήριξαν»

 

 

Το ΚΚΕ δεν απάντησε στις προσωπικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την στάση του Περισσού απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το ΚΚΕ, χωρίς να απαντήσει στις προσωπικές αναφορές τού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του Περισσού πριν και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτοί που στήριξαν, εφάρμοσαν και ουσιαστικά αθώωσαν αυτή την πολιτική, τόσο
από τη θέση της κυβέρνησης όσο από τη θέση της αντιπολίτευσης, τροφοδοτώντας  τη συντηρητικοποίηση τμημάτων του λαού και τελικά την ίδια την ΝΔ», σημειώνει το ΚΚΕ.

Και επαναλαμβάνει ότι «μοναδικός αντίπαλος και πραγματική μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, που είναι το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια με τις θέσεις και τη δράση του υπέρ των εργαζομένων και του λαού».

Τσίπρας: «Δεν θα γυρνάμε πάντα το άλλο μάγουλο»

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα και προς τις άλλες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, τονίζοντας πως «δεν θα σηκώσουμε το γάντι που μας πετάνε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ».

«Εμείς σε μικροκομματικούς εμφυλίους, που ευνοούν τη Δεξιά, δεν πρόκειται να εμπλακούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει «ότι θα γυρίζουμε κάθε φορά και το άλλο μάγουλο».

Παράλληλα, τόνισε πως για την επικράτηση της Δεξιάς «δεν έχουμε μόνο εμείς ευθύνες, απλά είμαστε οι μόνοι που έχουμε το θάρρος να τις αναλαμβάνουμε».

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ