Υπόθεση Πάτρας - «Πάγωσε» το δικαστήριο: «Η μητέρα μάλωνε το παιδί επειδή δεν μπορούσε να καταπιεί»

Δύο νοσηλεύτριες περιέγραψαν στο δικαστήριο το ιστορικό της νοσηλείας του παιδιού

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

 

Με τις καταθέσεις δυο ακόμη νοσηλευτριών από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών συνεχίστηκε η δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα.

Η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και η Ελένη Ψιλογεωργοπούλου περιέγραψαν στο δικαστήριο το ιστορικό της νοσηλείας του παιδιού, ενώ έδωσαν σημαντικές λεπτομέρειες για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης απέναντι στο παιδί.

«Ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Ήταν τυπική. Ψύχραιμη στάση και συμπεριφορά απέναντι στο παιδί. Έως ψυχρή. Η εικόνα αυτή ήταν αξιοπρόσεκτη γιατί οι γονείς λειτουργούν αλλιώς. Κλαίνε, μπορεί να βγάλουν και οργή . Όλα αυτά δεν μπορούσα να τα δω στο πρόσωπο της μητέρας. Δεν μας έκανε πολλές ερωτήσεις. Δεν προβληματιζόταν για το παιδί. Απλά είχε άγχος για την κατάσταση. Το αντιμετώπιζε ψύχραιμα, σαν να μην συνέβαινε στο δικό της το παιδί», ανέφερε η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, αναπληρώτρια προϊσταμένη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που νοσηλεύτριες περιγράφουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπεριφορά της μητέρας, ωστόσο τα όσα είπε η νοσηλεύτρια Ελένη Ψιλογεωργοπούλου, πάγωσαν τη δικαστική αίθουσα.

Όπως ανέφερε ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικό όπου η κατηγορούμενη φώναζε στην τετραπληγική Τζωρτζίνα γιατί δεν μπορούσε να καταπιεί τα σάλια της, ενώ νοσηλευόταν στην εντατική, χαρακτηρίζοντας το παιδί «χειριστικό».

Κάποιες φορές τη βοηθούσαμε να γυρίσει το παιδί αλλά και πάλι ήταν πιο απόμακρη με το παιδί. Κάποια στιγμή, αυτό το θυμάμαι πολύ έντονα, θυμάμαι ότι είχε μαλώσει το παιδί επειδή του έτρεχαν τα σάλια. Την κοίταξα και μου απάντησε «μπορεί να καταπιεί τα σάλια της αλλά δεν το κάνει».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της ανέφερε:

«Καθόταν δίπλα στο παιδί και κάποιες φορές τις έβαζε κάποια τραγουδάκια στο tablet. Δε ζήτησε ποτέ να συμμετάσχει στη φροντίδα του παιδιού. Να το αλλάξει, κάτι… άλλοι γονείς ρωτούν «μπορώ να το κάνω εγώ;» Εκείνη δεν το είπε ποτέ. Όταν έπαιρνε το παιδί έξω με το καροτσάκι άλλες φορές μιλούσε στο παιδί και άλλες φορές έπαιζε και κοιτούσε με το κινητό της.»

Όταν η μάρτυρας ρωτήθηκε από την υπεράσπιση πώς είναι δυνατόν η μητέρα να μάλωσε το παιδί, αφού γνώριζε ότι δεν αντιλαμβανόταν, εκείνη απάντησε:

Ερ: Υπήρχε περίπτωση το παιδί να αντιλαμβάνεται την εντολή της κατηγορούμενης να καταπιεί;

Απ: Όχι, δεν το νομίζω. Εγώ εστίασα σε ένα πράγμα. Ότι μάλωσε ένα παιδί που βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση. Και μου απάντησε αυτό που σας είπα πριν και ότι είναι χειριστική η Τζωρτζίνα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με την κατάθεση της παιδιάτρου κ. Μπέλου από το νοσοκομείο του Ρίου.

Διαβάστε επίσης