Ελένη Ανουσάκη: «Το οπτικό μου νεύρο ήταν λάθος»

Η Ελένη Ανουσάκη μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν για το πρόβλημα υγείας που της εμφανίστηκε και πώς το αντιμετώπισε. Εξομολογήθηκε πως «τα τελευταία χρόνια ενώ τα μάτια μου έλαμπαν, κάποια στιγμή παρατήρησα ότι τα αντικείμενα δεν τα έβλεπα στη θέση που ήταν αλλά σε άλλη. Αρχικά ξαφνιάστηκα και μετά άρχισα να φοβάμαι και πήγαινα συνέχεια σε γιατρούς.»

Έκανα εξετάσεις αλλά δεν πήγαινα στον σωστό γιατρό

«Κανείς δεν μου έλεγε ότι «Ελένη μου, δεν χρειάζεσαι γυαλιά αλλά να βρεις από τι συμβαίνει αυτό». Πήγα λοιπόν σε έναν γιατρό και έγραψε «έσω στροφή» στην εξέταση».

«Δηλαδή το οπτικό νεύρο ήταν λάθος. Πάγωσα. Αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι και σε τραγικά πράγματα, να μην μπορείς να βγεις και να κρατάς ένα μπαστούνι για να μην πέσεις σε καμιά καταπακτή».

«Η κα. Χατζηστεφάνου δεν φέρθηκε σε μένα με ξεχωριστή αγάπη επειδή είμαι η Ανουσάκη. Μου έκανε για τρεις μήνες εξετάσεις για να δει αν διορθώνεται το πρόβλημα και τελικά διαπίστωσε ως και στα δυο μάτια είχα στραβισμό.

Την ημέρα του χειρουργείου τόσο η κα. Χατζηστεφάνου όσο και η βοηθός της, η κα. Ανθούλα ήταν τόσο συγκινητικές όταν μου έβαζαν την ένεση και εγώ το εξομολογούμαι δεν ήξερα αν θα ξυπνήσω. Όταν λοιπόν ο κάθε άνθρωπος διαπιστώσει πως χάνει τη σωστή διαδρομή της όρασης να απευθυνθεί στο τμήμα της κα. Χατζηστεφάνου.

 

Θέλω να την ευχαριστήσω γιατί μου φέρθηκε αυστηρά, ανθρώπινα, τρυφερά και τώρα βλέπω τέλεια» συμπληρώνει η Ελένη Ανουσάκη μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ