Ξυδάκης: Μέρος του πληθυσμού που ψήφισε ΝΔ έχει «ομίχλη στα μυαλά» και Σύνδρομο της Στοκχόλμης-Η απάντηση Μαρινάκη

Στους ψηφοφόρους, έριξε την ευθύνη για τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου έριξε ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Νίκος Ξυδάκης, ενώ μιλώντας για τους νέους, τόνισε πως «δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει».Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Kontra Channel, ο κ. Ξυδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο “είμαστε θυρωροί της νύχτας”, ένα “σύνδρομο της Στοκχόλμης”».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέοι που ψήφισαν  ΝΔ «είτε δεν έχουν καταλάβει οι ίδιοι, είτε δεν έχουν καταλάβει οι γονείς τους». Συμπλήρωσε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πορεύθηκε θεωρώντας δεδομένη την προίκα του 31%, δεν κατάφερε να γοητεύσει τους νέους, ενώ έχασε και τα λαϊκά στρώματα.

Η απάντηση Μαρινάκη

Οι δηλώσεις του κ. Ξυδάκη προκάλεσαν την αντίδραση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη.

 

«Μέχρι την 21η Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι νέοι θα έριχναν τον Μητσοτάκη. Τώρα που και οι νέοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, κατά τον κύριο Ξυδάκη είτε πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, είτε δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν», αναφέρει σε δήλωσή του, ο κ. Μαρινάκης.

Και επισημαίνει: «Οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του. Και, όσο συνεχίζουν να προσβάλλουν τους πολίτες, τόσο το 20% θα μοιάζει σύντομα με άπιαστο όνειρο.

Τους αφήνουμε στη μιζέρια και στο μίσος τους προς ό,τι δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες τους. Συνεχίζουμε ενωμένοι, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, δίπλα σε κάθε πολίτη, για να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αξίζει σε όλους», καταλήγει στη δήλωσή του ο Παύλος Μαρινάκης.