Επίθεση του Νίκου Νικολόπουλου στη δημοτική αρχή για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στις παραλίες

 

Σε ανακοίνωση του Νίκου Νικολόπουλου αναφέρεται:

Με πρόσφατη ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΑΤΡΑ» κ. Ξυλιά Θεόδωρου, αναδείχθηκε η «Πολιτική Αναπηρία» της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής του κ. ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ, στην αξιοποίηση των κρατικών κονδυλίων που έχει ήδη εισπράξει.

Συγκεκριμένα.  Από τα τέλη του 2020 ο Δήμος Πατρέων έχει ενταχθεί Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», για την εγκατάσταση τεσσάρων (4) ολοκληρωμένων συστημάτων μηχανισμών και βοηθητικών υποδομών σε ισάριθμες παραλίες κολύμβησης, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και την πρόσβασή τους στη θάλασσα.

Δυστυχώς και παρόλο που έχει αποδεκτή το ποσό των 240.000€ στην 9η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής με την υπ’ αριθ. 108/2.3.2021 απόφαση (ΑΔΑ:63Ε2ΩΞΙ-ΧΘ0), για αγορά και εγκατάσταση των seatrac, δεν έχει προχωρήσει.

Είναι λυπηρό για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας, να εμπαίζει ένα ενεργό κομμάτι της Πατραϊκής Κοινωνίας με Ειδικές Ιδιαιτερότητες και προβλήματα κινητικότητας, να προσπαθούν με τη δύναμη της ψυχής να ζήσουν ισότιμα στην κοινωνία και να βιώνουν την εχθρότητα της Κομμουνιστικής Δημοτικής Αρχής.   

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» δεσμεύομαι ότι το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, θα έχουμε αγοράσει και εγκαταστήσει στις παραλίες του Δήμου Πατρέων τα τέσσερα (4) seatrac.

Γιατί για την Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα δεν αποτυπώνεται, σε μια ξύλινη ανακοίνωση – Δελτίου Τύπου κάθε 3η Δεκεμβρίου, αλλά με καθημερινή παρέμβαση.

  

Διαβάστε επίσης