Ταξιδεύει για να εγχειριστεί στη Γερμανία η 12χρονη Νικολία με τις ευχές όλων των πατρινών

 

Με τις ευχές όλων των πατρινών αναχωρεί για τη Γερμανία η 12χρονη Νικολία από την Πάτρα για να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση και να ανακτήσει την υγεία της.

Το προηγούμενο διάστημα έγινε έκκληση για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό και σε δύο 24ωρα οι πατρινοί , αλλά και πολίτες από άλλες περιοχές υπερκάλυψαν το ποσό των 80.000 ευρώ που απαιτείτο.

Τώρα ξεπεράστηκαν και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, και η μικρή Νικολία αναχωρεί τη Δευτέρα για το Ανόβερο για να προχωρήσει σε μία λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Η 12χρονη, από την Οβρυά Πατρών διεγνώσθη με όγκο στην περιοχή της δεξιάς κλείδας.

Σύμφωνα με τον παιδοογκολόγο που την παρακολουθούσε, πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο είδος όγκου που εξέρχεται από τον νευρικό ιστό, και που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, αφού όσο μεγαλώνει προκαλεί συμπίεση στις τριγύρω ζωτικές δομές, γεγονός που μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπλοκές, όπως αιμορραγία, παράλυση φωνητικών χορδών, συμπίεση τραχείας και τύφλωση.

Η μικρή με το που θα πάει στο Ανόβερο και μπει στο κέντρο, θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, κάνοντας ταυτόχρονα και όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες προτού εγχειριστεί.