Ζάκυνθος: "Έτσι κάνουμε στη χώρα μας" - Η σοκαριστική απάντηση των γονιών που κλείδωσαν το παιδί τους στο αυτοκίνητο

Δεν χωράει ανθρώπου νους την τραγωδία που παραλίγο να συμβεί στο Τσιλιβί της Ζακύνθου, με θύμα το ενός έτους παιδάκι ενός ζευγαριού τουριστών από τη Δανία.

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν ότι το μικρό αγοράκι είναι κλειδωμένο μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο των γονιών του, το οποίο ήταν κλειδωμένο.

Έντρομοι άρχισαν να αναζητούν τους γονείς του στα διπλανά καταστήματα και ξενοδοχεία. Με τη συνδρομή ενός ξενοδόχου, που διατηρεί επιχείρηση στο σημείο, κάλεσαν την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και την Αστυνομία.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ο υπεύθυνος από την εταιρεία, ο οποίος ξεκλείδωσε το ΙΧ. Έβγαλαν το παιδί έξω, το οποίο ήταν καλά στην υγεία του – ευτυχώς μόνο ιδρωμένο – και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το παιδί βρισκόταν μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο για πάνω από 30 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν ατάραχοι και ψύχραιμοι οι γονείς, ρωτώντας τι ακριβώς συνέβη.

Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος πατέρας συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα.

"Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας", φέρονται να είναι τα πρώτα λόγια της μητέρας ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού.

Με προφορική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

348355403_269706398864734_2513338381875740052_n.jpg