Αυστραλία: Πέθανε η 95χρονη που δέχθηκε την επίθεση αστυνομικού με τέιζερ

Πέθανε η 95χρονη γυναίκα, μία εβδομάδα αφότου ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε εναντίον της τέιζερ στον οίκο ευγηρίας όπου ζούσε στην Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Κλερ Νόουλαντ «πέθανε ήρεμα στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 19.00, περιστοιχισμένη από την οικογένεια και τους δικούς της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

 

Σάλος και οργή στην Αυστραλία

Εν τω μεταξύ, σάλος έχει ξεσπάσει στην Αυστραλία μετά από αυτό το αδιανόητο περιστατικό στον οίκο ευγηρίας.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα, αμέσως μετά τον σοβαρό τραυματισμό της 95χρονης όταν αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τέιζερ εναντίον της.

Η 95χρονη γυναίκα, που υπέφερε από άνοια, πιστεύεται ότι εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη να κρατά μαχαίρι μέσα στον οίκο ευγηρίας Yallamboo Lodge στην πόλη Κούμα, που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ.

 

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι προσπάθησαν να την αφοπλίσουν, προτού χρησιμοποιήσουν εναντίον της το τέιζερ.

Δύο αστυνομικοί μιλούσαν στη Νόουλαντ για αρκετά λεπτά, αλλά εκείνη δεν άφηνε το μαχαίρι και άρχισε να τους πλησιάζει. Τότε ο ένας τη χτύπησε με το τέιζερ, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι της.

Ο οίκος ευγηρίας επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

«Δεν θα κάνουμε κανένα άλλο σχόλιο αυτή τη στιγμή, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και από σεβασμό προς όλους όσοι εμπλέκονται στο περιστατικό», σημείωσε εκπρόσωπός του.

«Μια καλή κουβέντα θα ήταν αρκετή»

«Χρησιμοποίησαν τέιζερ, όταν το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια καλή κουβέντα (…) ήταν σε σύγχυση, κάτι που συμβαίνει στους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια, χρειαζόταν γλυκιές κουβέντες και βοήθεια. Δεν χρειαζόταν την επιβολή του νόμου», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος, Άντριου Θάλερ.

Ο αστυνομικός που χτύπησε την ηλικιωμένη με το τέιζερ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για «κρίσιμο περιστατικό κατηγορίας 1», στην οποία συμμετέχει το τμήμα Ανθρωποκτονιών.

«Κατηγορίας 1» θεωρούνται από την αστυνομία της Αυστραλίας περιστατικά τα οποία ο τραυματισμός μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο – όπως και έγινε – ή σε επικείμενο θάνατο.