Υπόθεση Πάτρας - Καταπέλτης ο εντατικολόγος του Ρίου: «Θεωρούσα τη συμπεριφορά της αδιανόητη»

"Δεν γίνεται να υφίστασαι κάτι τέτοιο και να ανεβάζεις στο Facebook φωτογραφίες από συναυλίες και παραλίες"

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

 

Με την κατάθεση του παιδιάτρου - εντατικολόγου Χαράλαμπου Κοτσώνη, που ήταν ο γιατρός εφημερίας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου όταν μεταφέρθηκε εκεί μετά την ανακοπή η μικρή Τζωρτζίνα, συνεχίστηκε η δίκη της 34χρονης μητέρας από την Πάτρα.

«Η κυρία Δημητρόπουλου από το Καραμανδάνειο με ενημέρωσε ότι ο το παιδί έπαθε ανακοπή στο δωμάτιο του. Μου είπε ότι η διαδικασία της ανάνηψης ξεκίνησε από τους γιατρούς και συνεχίστηκε από τον κ. Χασαπόπουλο. Ρώτησα κάποια στοιχεία όπως η ηλικία και το βάρος, αλλά και κάποια πιθανολογούμενη αιτία για την ανακοπή. Δεν μου ανέφερε κάποιο ιδιαίτερο λόγο που να αιτιολογούσε την ανακοπή του παιδιού» ανάφερε ο μάρτυρας και περιέγραψε την προετοιμασία της ΜΕΘ του νοσοκομείου για να υποδεχτεί από το Καραμανδάνειο τη μικρή Τζωρτζίνα.

«Σε αυτά τα περιστατικά ακολουθούμε το πρωτόκολλο της θεραπευτικής υποθερμίας και έπρεπε να μπει μια ειδική κουβέρτα. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να μειωθούν οι ανάγκες του οργανισμού και κυρίως του εγκεφάλου σε οξυγόνο, όποτε θα υπάρξει χαμηλότερη επιρροή στα σημεία αυτά» εξήγησε ο κ. Κοτσώνης διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος εργαζόταν σε ενεργή εφημερία (ήταν για το 24ωρο στο νοσοκομείο), αλλά υπήρχε και σε εφημερία ετοιμότητας ένας ακόμη γιατρός.

«Στην εφημερία ετοιμότητας ήταν η κ. Σαχινίδου.  Πριν την καλέσω ενημέρωσα τον κ. Ηλιάδη, το διευθυντή μας όταν πάρει βαρύ περιστατικό, γιατί θέλει να γνωρίζει τι γίνεται στη μονάδα και τις περισσότερες φορές έρχεται ο ίδιος να βοηθήσει, αφού πολλές φορές δεν υπάρχει γιατρός ετοιμότητας λόγω μπάτζετ του νοσοκομείου. Τον ενημέρωσα γιατί υπήρχε και το περιστατικό των άλλων δυο θανάτων στην οικογένεια. Θυμόμουν τα πρωτοσέλιδα στην Πάτρα για την τραγωδία με τα αλλά δυο παιδιά. Όταν είδα ότι ήταν το τρίτο παιδί ήξερα ότι είναι ένα περιστατικό που θα προβληματίσει» είπε ο μάρτυρας.

Η συμπεριφορά της μητέρας ήταν αδιανόητη για εμάς

Στη συνέχεια ο πολύπειρος εντατικολόγος αναφέρθηκε στην υποψία των γιατρών, να έχει η μητέρα εμπλοκή στην ανακοπή της Τζωρτζίνας.

«Μας είχε προβληματίσει η συμπεριφορά της μητέρας. Για εμένα είχε απρόσφορο συναίσθημα. Αυτή η οικογένεια είχε περάσει μια τραγωδία. 2 νεκρά παιδιά και ένα τρίτο που έκανε ανακοπή. Είχαν ένα φυσιολογικο παιδί και θα έπαιρναν ένα παιδί που είχε προβλήματα. Αυτό είναι μια τραγωδία»

Και συνέχισε: «Μετά το αρχικό σοκ που δώσαμε στους γονείς και είπαμε ότι μπορεί να μην αντιδρούσαν λόγω αυτού, μετά αυτός ο μη θρήνος συνεχιζόταν. Της μητέρας δηλαδή. Ήταν μια μητέρα που φαινόταν διαδικαστική. Ήταν μια μητέρα που την ενδιέφερε να τροφοδοτεί τα social media. Δε μας έδειξε ότι αυτήν την τραγωδία την έχει κατανοήσει. δε γίνεται να υφίστασαι κάτι τέτοιο και να ανεβάζεις στο Facebook φωτογραφίες από συναυλίες και παραλίες. Το θεωρούσα αδιανόητο. Είναι η πρώτη φορά από τα 16 χρόνια που δουλεύω εκεί μέσα, που έχω δει άπειρες συμπεριφορές γονιών, συμπεριφορές που δημιούργησαν διαμάχη μεταξύ μας, είναι όμως η πρώτη φορά που το σύνολο του προσωπικού είπε για τη μητέρα ότι «εδώ υπάρχει πρόβλημα».  Είναι η πρώτη φορά που όλο το προσωπικό είπαμε όλοι ότι εδώ υπάρχει θέμα με αυτή τη συμπεριφορά. Με αυτά τε δεδομένα κρίναμε ότι πρέπει να διερευνηθεί η εμπλοκή της μητέρας στους θανατους των παιδιών.»

Διαβάστε επίσης