Πολ Σάιμον: «Εντελώς ξαφνικά έχασα το μεγαλύτερο μέρος της ακοής στο αριστερό μου αυτί»

 

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Πολ Σάιμον. Ο βραβευμένος με Grammy τραγουδοποιός «άνοιξε» την καρδιά του και εξομολογήθηκε ότι η απώλεια ακοής «εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά» ενώ έγραφε τη νέα του μουσική.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει χάσει μεγάλο μέρος της ακοής του στο αριστερό του αυτί, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητά του να συνεχίσει να κάνει ζωντανές εμφανίσεις.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Times», δήλωσε ότι αυτό συνέβη ενώ βρισκόταν στις πρώτες μέρες της σύνθεσης της μουσικής για το νέο του άλμπουμ, «Seven Psalms».

«Εντελώς ξαφνικά, έχασα το μεγαλύτερο μέρος της ακοής στο αριστερό μου αυτί και κανείς δεν έχει εξήγηση γι’ αυτό. Έτσι όλα έγιναν πιο δύσκολα», τόνισε και δήλωσε ότι νιώθει «απογοήτευση και ενόχληση».

«Πίστευα ότι θα περάσει, ότι θα επιδιορθωθεί από μόνο του», σημείωσε. Ωστόσο, αυτό δε συνέβη και τώρα ο εμβληματικός τραγουδιστής αναρωτιέται αν θα είναι εφικτό να επιστρέψει στις ζωντανές εμφανίσεις.

Σύμφωνα με τον Σάιμον, αυτό δεν είναι εντελώς ένα κακό πράγμα, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν κομμάτια που δεν θέλει πια να ερμηνεύει ζωντανά.

«Τα τραγούδια μου που δεν θέλω να τραγουδήσω ζωντανά, δεν τα τραγουδάω. Μερικές φορές υπάρχουν τραγούδια που μου αρέσουν και μετά, σε ένα συγκεκριμένο σημείο μιας περιοδείας, θα πω: Τι στο διάολο κάνεις, Πολ ;», εξήγησε.

«Αρκετά συχνά αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του «You Can Call Me Al». Σκεφτόμουν, ‘Τι κάνεις; Είσαι σαν μια μπάντα διασκευής του Πολ Σάιμον. Θα έπρεπε να σταματήσεις την περιοδεία και να πας σπίτι σου’», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο 81χρονος Σάιμον περιέγραψε επίσης τα τελευταία χρόνια της ζωής του ως δύσκολα, όχι μόνο λόγω της γήρανσης αλλά και επειδή προσβλήθηκε από κοροναϊό, που τον άφησε σωματικά αδύναμο.

«Φίλε μου, έχω χτυπηθεί αυτά τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά φαίνομαι καλά, σωστά;», κατέληξε ο μουσικός.

https://www.in.gr/