Πάτρα: Αίσιο τέλος για την 17χρονη Ιρλανδή - Επιστρέφει ασφαλής στην οικογένεια της

Τέλος καλό όλα καλά για την 17χρονη Ιρλανδή στην Πάτρα, η οποία όπως είχε γράψει προ ημερών το tempo24 παρέμενε φρουρούμενη από αστυνομική δύναμη για την προστασία της στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» από τις 04/05/2023 μέχρι και σήμερα 23/05/2023 με τελικό στόχο να παραδοθεί ασφαλής στο οικείο περιβάλλον της.

Είχε εκδοθεί συναγερμός εξαφάνισης (missing alert) για την 17χρονη, από την Ισπανία όπου διέμενε με τη μητέρα και την αδελφή της. Από την πλευρά της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Πατρών και της Διοίκησης του Γ.Ν. Πατρών ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες ώστε να παραμείνει η 17χρονη ασφαλής και υγιής, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά καθώς ο χρόνος παραμονής της φρουρούμενη στο Νοσοκομείο, ήταν μεγάλος και της προκαλούσε φόβο και άγχος.

Για τη φύλαξη της ανήλικης απαιτήθηκε η συνεργασία τόσο του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας Θεόδωρου Τσάτσαρη, όσο και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με τη διοίκηση του νοσοκομείου και της 6ης Υ.Πε.

"Ήταν μια απαιτητική περίσταση η φύλαξη του κοριτσιού καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Χρειάστηκε να αποσπαστούν αρκετές συναδέλφισσες περιοδικά, ώστε να μην έρθει σε δύσκολη θέση το παιδί. Είχαμε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Τσάτσαρη, όσο και με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τον κ. Καρβέλη, για να μπορέσει σύντομα να δοθεί λύση και η ανήλικη να επιστρέψει στην οικογένειά της", ανέφερε στο tempo24 ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Αχαΐας κ. Χάρης Τσίτσικας.

Σημαντική ήταν, η προσπάθεια των κοινωνικών λειτουργών τόσο στην διασύνδεση των αρμόδιων υπηρεσιών (Ελληνική Αστυνομία,Πρεσβεία Ιρλανδίας – Ισπανίας, Εισαγγελία) για την επιστροφή της ανήλικης, όσο και η διαρκής υποστήριξη από τις αρμόδιες κοινωνικές λειτουργούς ώστε να μην επηρεαστεί η ψυχική της υγεία από τον παρατεταμένο εγκλεισμό.

Η νεαρή με εντολή Εισαγγελέα μεταφέρθηκε στην Ιρλανδία στον πατέρα της και όχι στην Ισπανία στη μητέρα της.