Μαθητικό Φεστιβάλ στην Πάτρα: Εγώ & Εσύ…Δυναμώνουμε Μαζί

Στα Παλαιά Σφαγεία

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας «Καλλίπολις» με τη συνεργασία της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας θα πραγματοποιήσουν Μαθητικό Φεστιβάλ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εγώ & Εσύ…Δυναμώνουμε Μαζί» την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023  από τις 9πμ ως τις 12.30μμ. στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν περίπου 18 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρουσιάζοντας μια σύντομη θεατρική δράση το καθένα, με συνολική διάρκεια 2 ώρες. Επίσης, θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ ως θεατές και μαθητές άλλων σχολείων. Οι δράσεις του μαθητικού φεστιβάλ θα ξετυλιχτούν στην κεντρική αίθουσα (Κ6) του πολυχώρου καθώς και στον εξωτερικό, υπαίθριο χώρο, μπροστά από την κεντρική αίθουσα. Θα υπάρξει και έκθεση δημιουργιών των σχολείων.

Το πρόγραμμα «Εγώ & Εσύ…Δυναμώνουμε Μαζί» στοχεύει στην ενίσχυση της προσωπικότητας, των κοινωνικών δεξιοτήτων και των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών, ώστε να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, χωρίς να καταφεύγουν σε συμπεριφορές που βλάπτουν την σωματική και ψυχική τους υγεία. Πρόκειται για εγκεκριμένο υλικό από το ΙΕΠ, το οποίο έχει ενταχθεί στα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21+», στις ενότητες Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία & Πρόληψη των Εξαρτήσεων του θεματικού κύκλου «Ζω Καλύτερα - Ευ Ζην». 

Συντονίστριες του Προγράμματος «Εγώ & Εσύ…Δυναμώνουμε Μαζί» είναι οι κκ. Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου και Βίκυ Κυρίτση.  

 

Διαβάστε επίσης