Πύργος: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου

-Δευτέρα 29/5 και ώρα 18.30 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

 «Το πράσινο φτερό-Η συνωμοσία των Μελέκ»: Από την Ιστορία στη μυθοπλασία

 

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου, παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου με τίτλο «Το πράσινο φτερό-Η συνωμοσία των Μελέκ», τη Δευτέρα 29 Μαΐου και ώρα 19.30 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. ). Η εκδήλωση διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο  «Κορκολής» και τις εκδόσεις Αρμός, με τη στήριξη της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Για το βιβλίο του συγγραφέα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Πύργο και διατηρεί στενές σχέσεις με την περιοχή θα μιλήσουν οι:  Πέτρος Γκίστης-δημοσιογράφος στην  εφημερίδα «Πελοπόννησος»,  Θεόδωρος Λάμπρος-Ιστορικός, συγγραφέας, Ειδικός συνεργάτης Δήμου Πύργου και ο συγγραφέας του βιβλίου και δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Νάνσυ Σπυροπούλου.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο και τον συγγραφέα

14 Σεπτεμβρίου 1926. Ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΙΒ’ και ο Τσάρος Νικόλαος Β’ συναντιούνται στην απελευθερωμένη Κωνσταντινούπολη για να λύσουν τις διαφορές των χωρών τους σε Πόντο και Αρμενία. Την ίδια ώρα μια συνωμοσία εξυφαίνεται στα παρασκήνια με στόχο να τινάξει στον αέρα τις δύο Αυτοκρατορίες. Και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος θα φορέσει τη μάσκα με το πράσινο φτερό για να λύσει το μυστήριο….

Το βιβλίο αποτελεί μια μυθοπλασία που συνδυάζει ιστορικά στοιχεία και πραγματικά πρόσωπα, αλλά όλα αυτά σε έναν διαφορετικό χωροχρόνο από αυτόν που βίωσε η επίσημα καταγεγραμμένη Ιστορία. Ο βασικός στόχος του συγγραφέα ήταν να γράψει μια περιπέτεια δράσης για να την απολαύσουν οι φίλοι. Υπάρχει όμως και ένα κρυμμένο μήνυμα: Αυτό της εθνικής ενότητας.

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος είναι δημοσιογράφος, καθηγητής δημοσιογραφίας και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία από το 2000. Ανήκει στο δυναμικό της ιστορικής εφημερίδας «Πελοπόννησος». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών  (ΤΕΑΣ), μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFG), μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων Ελλάδας