Φωκίων Ζαΐμης: Στο Σεράγεβο εκπροσωπώντας την Περιφέρεια

23/05/2023 | 08:59

 

Σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης σημείωσε:

Με ιδιαίτερη χαρά θα εκπροσωπήσω την ΠΔΕ αλλά και την CPMR ως αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής επιτροπής, σε μια σημαντική συνεδρία στο Σεράγεβο της Βοσνίας που αφορά την μακροπεριφέρεια και την συνεργασία στην Αδριατική-Ιόνιο (EUSAIR). Ήδη η ΠΔΕ έχει διασφαλίσει ένα σημαντικό πρόγραμμα συνεργασίας (ADRION) σε θέματα περιβάλλοντος και γαλάζιας οικονομίας που αφορά δήμους και περιοχές στην περιφέρειά μας. Η υλοποίηση των προγραμμάτων γίνεται σε αγαστή συνεργασία με τα Επιμελητήρια και την Ακαδημαϊκή κοινότητα της περιοχής μας και αφήνει σαφές αποτύπωμα όχι μόνον στην περιοχή μας αλλά και τεχνογνωσία στους εμπλεκόμενους φορείς.
Στο συνέδριο θα υπάρχει η δυνατότητα συναντήσεων με διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη της EUSAIR με κύριο στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την προώθηση συνεργασιών στο πλαίσιο της Μακρο-περιφερειακής Στρατηγικής της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους (European Union Strategy for Adriatic Ionian Region – EUSAIR) και τη διεκδίκηση μελλοντικών χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος InterregADRION.
 

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Πώς οι μετανάστες εργάτες αυξάνουν το ΑΕΠ της Ευρωζώνης

Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος μπασκετμπολίστας της Μονακό

Το άγνωστο πρόστιμο των 80 ευρώ – Τι δεν πρέπει να έχετε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Ο Μάρκο Ρούμπιο θα λάβει μέρος στην ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας

Παναθηναϊκός για Ζέκα: «Ένας από εμάς – Δεν λέμε αντίο, αλλά ευχαριστώ»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε»

Γ. Σάαρ: Το Ισραήλ αποδέχεται πλήρως το σχέδιο του προέδρου Τραμπ για την αποστολή βοήθειας στη Γάζα

Super League: Άλλαξε ο διαιτητής στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, λόγω τραυματισμού του Μπριχ